Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 17:00

Από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου το πανηγύρι στον Μελιγαλά

Από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι στον Μελιγαλά.

Τη διεξαγωγή του ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Οιχαλίας και εισηγείται σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής “οι ώρες λειτουργίας της εμποροπανήγυρης καθορίζονται από τις 08:00 έως τις 24:00. Ως χώροι λειτουργίας της εμποροπανήγυρης προτείνονται όπως και κατά τα προηγούμενα έτη οι πιο κάτω:

1) Η οδός Εθνικού Σταδίου, αριθμός θέσεων: 65 θέσεις. 2) Η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, αριθμός θέσεων: 90 θέσεις. Οι θέσεις θα έχουν πρόσοψη 3 μέτρα.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας ενέκρινε τον καθορισμό των τελών της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης και εισηγείται σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, “λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού, οι τιμές των θέσεων θα παραμείνουν και θα ισχύουν όπως αυτές είχαν καθοριστεί με την υπ΄ αριθ. 48/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας και θα είναι ενιαίες οι τιμές για όλες τις θέσεις. Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται με την δαπάνη κατασκευής των στεγάστρων - σκιάστρων και την δαπάνη ηλεκτροφωτισμού.

Αναλυτικά προτείνονται οι κάτωθι τιμές: Τέλη χρήσης χώρου πανηγυριού 10 ευρώ το μέτρο με ΦΠΑ. Τέλος για την κατασκευή στεγάστρων - σκιάστρων 18 ευρώ το μέτρο με ΦΠΑ. Τέλος ηλεκτροφωτισμού 2 ευρώ το μέτρο με ΦΠΑ. Σύνολο 30 ευρώ το μέτρο με ΦΠΑ 24%.

Η εκμίσθωση του χώρου νοτιοανατολικά των οδών Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταδίου για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ κατά τη διάρκεια του πανηγυριού θα γίνει με δημοπρασία, τους όρους της οποίας θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή με νεότερη απόφασή της.