Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 18:17

Καλαμάτα: 24-27 Αυγούστου η έκθεση Άρτος – Οίνος – Έλαιον

Καλαμάτα: 24-27 Αυγούστου η έκθεση Άρτος – Οίνος – Έλαιον

 

Με τη μορφή Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί φέτος η διοργάνωση Άρτος – Οίνος – Έλαιον του Δήμου Καλαμάτας από τις 24-27 Αυγούστου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων. Τη φετινή «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Θα γίνουν γαστρονομικές βραδιές με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ, γευσιγνωσίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όντας όπως τονίζεται από τους διοργανωτές μια ευκαιρία προβολής τοπικών προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν τρόφιμα, ποτά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να λάβουν μέρος στην παρουσίαση που θα λειτουργεί τις 4 ημέρες από 6 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2721062151 ή επικοινωνήστε με το  info@anelixi.net.gr.

 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”, από τους διοργανωτές γίνεται κάλεσμα σε όλους και όλες που έχουν φυλάξει στη μνήμη τους ξεχασμένες συνταγές να τις μοιραστούν με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. «Συνταγές που τις πήρε ο χρόνος. Παραδοσιακά φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που χόρταιναν τους Έλληνες τον περασμένο αιώνα και συνδεόταν άμεσα και με τις παραγωγές των αγροτών και τώρα έχουν ξεχαστεί. Ας τις αναζητήσουμε εξαιτίας της θρεπτικής τους αξίας, της απλότητας, της γνησιότητας και της αυθεντικότητας των υλικών, της καθαρότητας των γεύσεων αλλά της ανάδειξης και αξιοποίησης του γαστρονομικού πλούτου της κουζίνας μας» υπογραμμίζεται. «Εσείς μπορείτε να μας στείλετε τις συνταγές φαγητών ή γλυκών οι οποίες να συμπεριλαμβάνουν τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και προαιρετικά όποιες άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετίζονται με τη συνταγή όπως την περιοχή, την εποχή και πιθανόν τα σκεύη που χρησιμοποιούνταν. Επίσης αν υπάρχει φωτογραφία μπορείτε να τη στείλετε» συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας πως οι συνταγές θα αξιολογηθούν από ομάδα σεφ που συγκροτούν ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας. Οι πιο ενδιαφέρουσες από αυτές θα επιλεγούν για να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”. «Στην παρουσίαση θα κληθείτε να συμμετέχετε και να εκτελέσετε τη συνταγή μαζί με επαγγελματία σεφ» τονίζεται. Μπορείτε να στείλετε τις συνταγές στο email: info@anelixi.net.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα  Τ.Κ 24131, αναφέροντας το όνομά σας, τον τόπο κατοικίας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.