Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 14:00

Στις 5 Αυγούστου το Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Στις 5 Αυγούστου στην αίθουσα «Orion» του συνεδριακού κέντρου της Costa Navarino θα λάβει χώρα το 15ο Τακτικό Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και η Γενική Συνέλευση με τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του καταστατικού της.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στους απανταχού Μεσσήνιους ομογενείς, με στόχο τη σύσφιξη των δεσμών των απανταχού της γης Μεσσηνίων.

Ομιλήτρια του πρώτου μέρους του Συνεδρίου είναι η Μεσσήνια Annie Koutrakis, Ομοσπονδιακός Βουλευτής Καναδά και υφυπουργός Μεταφορών, με θέμα: «Η γέφυρα μεταξύ Μεσσηνίας, Ελλάδας και Καναδά: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Το Μεγάλο Εθνικό Κεφάλαιο της Ομογένειας»
Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στους δημάρχους των αδελφών πόλεων σε εκπροσώπους των δημάρχων Mr. Michael Coxon της πόλης West Torrens της Αδελαΐδας, και Mr. Sokhary Chau της πόλης Lowell της Μασαχουσέτης με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί η Καλαμάτα, δεδομένου ότι στους καταστατικούς σκοπούς της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας συμπεριλαμβάνονται και οι αδελφοποιήσεις πόλεων.