Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 15:45

Καλαμάτα: H θεατρική παράσταση "Καρναβάλι (ο χορός των κολασμένων)" στο Πάρκο Λιμενικού

Τη θεατρική παράσταση "Καρναβάλι (ο χορός των κολασμένων)" θα παρουσιάσει σήμερα στις 9 μ.μ. η ομάδα "Τσιριτσάντσουλες", στο Πάρκο του Λιμενικού Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα καρναβαλικό δράμα για το έπος της ανθρώπινης ιστορίας του Μαρίνου Μουζάκη, το οποίο θα ανέβει με την υποστήριξη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας. Η είσοδος θα για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η καρναβαλική πομπή των κολασμένων αυτής της γης, θα ξετυλίξει το ιστορικό νήμα απ’ το κουβάρι που λέγεται ανθρωπότητα. «Θα μιλήσει για τον άνθρωπο, το πιο αδύναμο, κομπλεξικό, ανισόρροπο και βλαβερό ζώο του πλανήτη, από την εμφάνισή του, μέχρι την αξιοθρήνητη κατάντια που παρουσιάζει τη σήμερον ημέρα» υπογραμμίζεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Ντίνα Μαυρίδου, Γιώργος Σιδέρης, Ερμιόνη Δόβα, Ντίνα Καφτεράνη, Μαρίνος Μουζάκης. Κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική-κινησιολογική επιμέλεια: Μαρίνος Μουζάκης. Σκηνικά-κοστούμια-μάσκες-σχέδιο αφίσας κι εξωφύλλου: Μαρία Μαρκοπούλου. Διεύθυνση παραγωγής-φροντιστήριο: Ντίνα Μαυρίδου. Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Βαλατσός. Κατασκευή κοστουμιών: Αγγελική Βασιλοπούλου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Carlo Formigoni.