Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 09:24

9η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Κερδισμένη η εστίαση, σε «χαμηλές πτήσεις» η κίνηση στα καταστήματα (Φωτογραφίες+βίντεο)

9η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Κερδισμένη η εστίαση, σε «χαμηλές πτήσεις» η κίνηση στα καταστήματα (Φωτογραφίες+βίντεο)

Το αδιαχώρητο επικράτησε από κόσμο στο κέντρο της Καλαμάτας το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την 9η Λευκή Νύχτα.

Ντόπιοι και επισκέπτες έδωσαν το παρών στην εμπορική γιορτή της πόλης, κάνοντας τη βόλτα τους και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Την έναρξη κήρυξε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ τη δικιά τους ευχάριστη νότα έδωσαν χορευτικά της πόλης.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός κόσμος είχε ανακοινώσει στις βιτρίνες του μεγάλες προσφορές, διαθέτοντας ποικιλία ποιοτικών προϊόντων, οι οποίες ωστόσο δεν φάνηκαν ικανές ώστε να μετουσιωθεί στη πράξη ο κύριος σκοπός της Λευκής Νύχτας.

Η φετινή διεξαγωγή στις αρχές Σεπτέμβρη και όχι στα τέλη Αυγούστου βοήθησε από την άποψη πως ο κόσμος είχε πληρωθεί, έχοντας μια πιο άνετη αγοραστική δύναμη, ωστόσο, όπως και πέρυσι λίγα ήταν τα τοπικά καταστήματα που επωφελήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από τη βραδιά, καθώς η πλειοψηφία των περαστικών αρκέστηκε στη βόλτα του.

Στον αντίποδα, κερδισμένη μιας ακόμα Λευκής Νύχτας ήταν η εστίαση, καθώς τόσο τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας και των κοντινών δρόμων, όσο και του Ιστορικού κέντρου είχαν την τιμητική τους, σε μια βραδιά που σε κάθε περίπτωση λειτούργησε θετικά για την πόλη, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση που όλοι έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, κινήθηκε η συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κεντρική πλατεία, ερμηνεύοντας κομμάτια από την πλούσια μουσική της πορεία.

Όσο για τους ξένους επισκέπτες, όπως παρατηρήθηκε προτίμησαν σε μεγάλο βαθμό τη Ναυαρίνου για να περάσουν το Σαββατόβραδο τους, είτε γιατί δεν γνώριζαν για τη Λευκή Νύχτα, είτε γιατί ήθελαν να περάσουν πιο χαλαρές στιγμές πλάι στο κύμα...

Δείτε φωτογραφίες από την 9η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: