Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 15:18

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις»

Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές για την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023 στις καλλιτεχνικές σχολές της Κ.Ε. «Φάρις».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δίδακτρα, σε ορισμένες περιπτώσεις του ΔΩΚ θα είναι μειωμένα και των υπόλοιπων σχολών θα παραμείνουν ίδια σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ θα ισχύσουν κάποιες εκπτώσεις κατά περίπτωση (φοιτητές, άνεργοι κ.ά.).

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας, ανέφερε πως οι τομείς της συνεχίζουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με βασικό στόχο την ποιότητα και το σεβασμό στην εκπαίδευση των νέων, τονίζοντας πως από τη διοίκηση υπάρχει αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο έργο των καλλιτεχνικών διευθυντών.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας Θώμη Σταμούλη, αφού ανέλυσε τα τμήματα της Σχολής, ενημέρωσε πως ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα θα γίνονται σεμινάρια από καταξιωμένους καθηγητές από την Αθήνα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, προσθέτοντας πως πέρυσι η χρονιά έκλεισε με μεγάλη αύξηση στους μαθητές. Παράλληλα, σημείωσε πως τα δίδακτρα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, κάνοντας κάλεσμα στα παιδιά της πόλης για μια νέα δημιουργική χρονιά.

Ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παναγιώτης Λαμπρινίδης γνωστοποίησε πως η περσινή εκπαιδευτική χρονιά έκλεισε με μια αύξηση της τάξεως του 30% σε εγγραφές και τρεις επιτυχίες στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών. Ακόμα, έκανε γνωστό πως φέτος θα δημιουργηθούν πρωινά τμήματα ειδικά για ενήλικες, καθώς και μαθήματα εξοικείωσης τα οποία θα γίνονται δωρεάν, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο κανείς το Εικαστικό Εργαστήρι και πώς λειτουργεί. Σχετικά με την έκθεση εικαστικών έργων εκπαιδευτικής χρονιάς 2022- 2023 με τίτλο “Δια της εικαστικής οδού” η οποία ολοκληρώνεται, είπε πως είχε μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι, λέγοντας πως όσοι σκέφτονται να γραφτούν καλό είναι να περάσουν και να την θαυμάσουν από κοντά. Τέλος, συμπλήρωσε πως ετοιμάζεται η μεγάλη έκθεση του Εικαστικού Τομέα η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με τίτλο “Βίοι Παράλληλοι”.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης υπενθύμισε πως πάνω από 230 παιδιά της Καλαμάτας έχουν διακριθεί αποκτώντας κάποιο πτυχίο ή δίπλωμα, ενώ όπως είπε πολλά από αυτά έχουν γίνει μουσικοί που κάνουν καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη συνέχεια, στάθηκε στις εκπτώσεις που έγιναν φέτος στα δίδακτρα του ΔΩΚ, στοχεύοντας κυρίως σε τάξεις μικρών παιδιών και σε πολύτεκνες οικογένειες. «Οι εκπτώσεις μπορεί να μην φαίνονται μεγάλες σε κάποιους, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν γίνει αυξήσεις, βλέποντας κανείς τον πληθωρισμό, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έχει πολύ χαμηλά δίδακτρα σε σχέση με τα υπόλοιπα της χώρας» κατέληξε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Καθημερινά 5 μ.μ.-9 μ.μ., πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-21881. Διεύθυνση: Βιλεαρδουίνου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Καθημερινά 4 μ.μ.-8 μ.μ., πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-83086. Διεύθυνση: Παν. Καίσαρη 6.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Καθημερινά 4 μ.μ.-8 μ.μ. και κάθε Τρίτη 10 π.μ.-1 μ.μ. & 4 μ.μ.-8 μ.μ., πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-28864. Διεύθυνση: Ναυαρίνου 8.