Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 12:47

Εκδηλώσεις για την 80η επέτειο του ολοκαυτώματος Αετού

 

 

Εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού και για τα θύματα της κατοχικής θηριωδίας, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο μαρτυρικό χωριό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της πολιτείας και ομιλία από τον Παναγιώτη Καραΐσκο, συνταξιούχο καθηγητή Μαθηματικών.

Στη συνέχεια θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, οι οποίοι είναι οι:

Από τον μαρτυρικό Αετό (εκτελεσθέντες - πυρποληθέντες): Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης).

Από τα  γειτονικά χωριά: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Κ.Μπ.