Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 22:10

Αντωνοπούλου και Ανδρουλιδάκης ενθουσίασαν το κοινό

Αντωνοπούλου και Ανδρουλιδάκης ενθουσίασαν το κοινό

 

 

Με επιτυχία διεξήχθη η συναυλία της Τομεακής Επιτροπής  Μεσσηνίας του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του Πολυχώρου Δημιουργίας  «Μικρόβιο Γιώργος Βουβαλέας» στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ « Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ενθουσίασαν  με τις  καθηλωτικές τους ερμηνείες το κοινό που συμμετείχε στη ζωντανή παράσταση  τραγουδώντας και χειροκροτώντας ρυθμικά. Ακούστηκαν συγκλονιστικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του  Θάνου Μικρούτσικου, του  Σταύρου Ξαρχάκου, του  Γιάννης Μαρκόπουλου σε στίχους μεγάλων  ποιητών και στιχουργών όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Οδυσσέας Ελύτης κ.α. Τη συναυλία άνοιξαν το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου» με εξαιρετικά τραγούδια  και στο τέλος της συναυλίας τραγούδησαν μαζί με τους Ρίτα Αντωνοπούλου-Μανόλη Ανδρουλιδάκη οπού ευχαρίστησαν θερμά τη ΚΝΕ για τη φιλοξενία  και το κοινό για τη παρουσία του.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΤΕ Μεσσηνίας τη ΚΝΕ, της ΚΝΕ και του Πολυχώρου Δημιουργίας  «Μικρόβιο Γιώργος Βουβαλέας» ο Δημήτρης Οικονομάκος κάνοντας μια ιστορική αναφορά στην ιστορία του πολιτικού τραγουδιού, τις κοινωνικές αιτίες που το γέννησαν και τους δημιουργούς που κατά καιρούς το υπηρέτησαν. Επίσης σημείωσε πως η  συναυλία αφιερώνεται στο λαό της Παλαιστίνης που θρηνεί 7000 και πλέον παιδιά, 16000 νεκρούς και υποφέρει κάτω από το βάρος της πείνας , της δίψας, χωρίς νοσοκομεία και φάρμακα ενάντια στη πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Ισραήλ και την κατοχή 75 ετών»