Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 19:29

Μουσικό Σχολείο «Μαρία Κάλλας»: Συναυλία στην Καλαμάτα πριν το ταξίδι στην Ιταλία

Μουσικό Σχολείο «Μαρία Κάλλας»: Συναυλία στην Καλαμάτα πριν το ταξίδι στην Ιταλία

 

Συναυλία στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μουσικές γέφυρες: Ελλάδα - Ιταλία, τραγούδια που μας ενώνουν" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/2 στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».

Εβδομήντα πέντε μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, λίγο πριν αναχωρήσουν για τις προγραμματισμένες τους συναυλίες στη Μπολόνια της Ιταλίας, θα παρουσιάσουν το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσουν στο ιστορικό Conservatorio "Giovani Batista Martini" και στον καθεδρικό ναό "Santa Maria dei Poveri". Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα: Συμφωνική ορχήστρα, Χορωδία "Sonorae", "Εν ψυχρώ" και "Αμφίβολοι". Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

“Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική”

Παράλληλα, η παράσταση για την εφηβεία “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική” έρχεται στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Οι μαθητές της Α' Λυκείου και των γ1-γ2 Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εφηβική παράσταση (με την ευγενική υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση) και να συμμετάσχουν στο βιωματικό-θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο που θα ακολουθήσει. Οι δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.