Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 16:00

Εκδήλωση για το έργο μελών της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για το έργο μελών της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Το έργο δύο λογοτεχνών-μελών της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων αναδείχθηκε στον 2ο Λογοτεχνικό Περίπατο που οργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο Γιούλα Σαρδέλη το συγγραφικό έργο της Κωνσταντίνας Κολοκυθά-Σταματελοπούλου, (γνωστής με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Φλοίσβη Αλθέα), αποτελούμενο από τρία βιβλία με ποίηση (Λυχνοϊστορήματα, Χώρος-Χρόνος, Ισορροπίες), και τα παιδικά αφηγήματα “Η περιπέτεια  ενός μυρμηγκιού” και το δίγλωσσο “Η περιπέτεια μιας πλαστικής σακούλας”. Παρέμβαση τόσο για το συγγραφικό έργο της Κωνσταντίνας Κολοκυθά- Σταματελοπούλου όσο κυρίως για την προσωπικότητα και το κοινωνικό έργο της έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου. Η πρόεδρος τόνισε την προσπάθεια της λογοτέχνιδας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του τόπου καταγωγής της (Χώρα Τριφυλίας) σχετικά με την ανακύκλωση μέσα από πρόγραμμα του Δήμου Πύλου Νέστορος, που θα υλοποιήσουν τα σχολεία. Η Αντωνία Παυλάκου αναφέρθηκε και στο ίδρυμα Κωνσταντίνα Κολοκυθά-Σταματελοπούλου, μέσω του οποίου η λογοτέχνιδα θα χρηματοδοτήσει την ίδρυση και λειτουργία της νέας πτέρυγας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας. Κατόπιν η Κωνσταντίνα Κολοκυθά-Σταματελοπούλου μίλησε η ίδια για το συνολικό έργο της.

Ακολούθησε η παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου με λαογραφικά στοιχεία “Το δις εξαμαρτείν” του παλαίμαχου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Πασσαρά από τη γεν. γραμματέα της Ε.Μ.Σ Μαρία Νταλλή. Τα μυθιστορήματα του Νίκου Πασσαρά Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και  το Μεγάλο μυστικό, κεντημένα στον καμβά της σύγχρονης και μάλιστα και της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας, με άνυσμα από τα κατοχικά χρόνια ως σχεδόν σήμερα, με λεπτομέρειες που προκαλούν συχνά και τον κλαυσίγελω, παρουσίασε η αντιπρόεδρος Νικολίνα Λέκκα. Στη συνέχεια ο Νίκος Πασσαράς τοποθετήθηκε περαιτέρω για το περιεχόμενο των βιβλίων του.
Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Σ Αλέξης Χαραλαμπόπουλος”.


NEWSLETTER