Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 08:10

Εκδήλωση για την 199η επέτειο της μάχης στα Κάτω Μηνάγια

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για την 199η επέτειο της μάχης στα Κάτω Μηνάγια

 

Εκδήλωση εορτασμού για την 199η επέτειο της μάχης στα Κάτω Μηνάγια (Κάτω Αμπελόκηποι) πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Μαρτίου, μετά τις 10 το πρωί στο ιστορικό χωριό της Πυλίας.

Η εκδήλωση για τη μάχη αυτή οργανώνεται από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Κοινότητα Αμπελοκήπων για 2η χρονιά, καθώς καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον δήμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.10 το πρωί, θα γίνει έπαρση σημαίας από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στη μάχη των Κάτω Μηναγίων, κατάθεση στεφανιών μπροστά από την αναμνηστική πλάκα υπέρ των πεσόντων της μάχης κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Μπέτυ Αρναουτίδου, διευθύντρια - εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου.

Στη συνέχεια, προβλέπονται χαιρετισμοί, στις 11.20 το πρωί παρουσίαση 7 μικρών Ιστοριών Ελευθερίας, δήμων της Πελοποννήσου, από μαθητές της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου. Και στις 11.30 δενδροφύτευση 7 “Δέντρων Ελευθερίας”, από τις αποστολές των 21 ιστορικών δήμων της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή των μαθητών.

Ακόμα, έχει προγραμματιστεί παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών με ιστορική σημασία, που καταγράφουν την ταυτότητα της ενδυματολογικής κληρονομιάς του 18ου και 19ου αιώνα, από τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο “Παράδεισος Καλαμάτας”: Τμήμα Αναβίωσης “Παναγιώτης Κεφάλας”.


NEWSLETTER