Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 08:29

Βραβείο στην Κατ. Ζωντανού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

Ακόμα μια διάκριση κέρδισε η Μεσσήνια εκπαιδευτικός Κατερίνα Ζωντανού, αυτή τη φορά από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. 

Η κ. Ζωντανού με τη συμμετοχή της στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γ.Λ.Σ. απέσπασε τον έπαινο στην κατηγορία ''Ιστορία βραχείας φόρμας'', την οποία αθλοθετεί ο Εκδοτικός Οίκος ''Πατάκης''. Τίτλος της ιστορίας είναι ''Ομιλείτε Πλουτωνικά;'' και πρόκειται για μια ευφάνταστη και τρυφερή ιστορία, που αποτυπώνει με πρωτότυπο τρόπο μια συνηθισμένη πρακτική των παιδιών να δημιουργούν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας και διαφοροποίησης.

Η απονομή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα "Λόγου και τέχνης" της Στοάς του Βιβλίου. Παρούσα ήταν και η γνωστή συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά, η οποία είναι και επίτιμη πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Η Κατερίνα Ζωντανού πριν από λίγο καιρό είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό διηγήματος των Εκδόσεων ''Παράξενες μέρες'' με θέμα ''Παράξενες μέρες''. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 300 συγγραφείς και διακρίθηκαν 25 διηγήματα τα οποία εκδόθηκαν σε ανθολογία. Μέσα σε αυτά που επιλέχθηκαν, ήταν και το διήγημα με τίτλο ''Στο δρόμο'', της ίδιας.

Γ.Σαρ.