Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 18:46

Αποκαλυπτήρια προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια Γορτυνίας (φωτογραφίες)

Αποκαλυπτήρια προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια Γορτυνίας (φωτογραφίες)

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Λαγκαδινού Νίκου Πλουμπίδη, στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στα Λαγκάδια Γορτυνίας, παρουσία και του συνονόματου εγγονού του Νίκου.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος, ενώ τη στήλη της προτομής και τον περίβολο του μνημείου διαμόρφωσε ο Λαγκαδιανός τεχνίτης πέτρας Στάθης Καγιούλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κομματικά στελέχη του ΚΚΕ, κόσμος από όλη την Ελλάδα, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, οι αντιδήμαρχοι Πένυ Μπέτσα, Πάικος Αναγνωστόπουλος, Σταύρος Δημάκος, Γιάννης Καρπούζος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων Δημήτρης Καγιούλης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, κατά τον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης και στη συμβολή του Πλουμπίδη ως ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ. Εξήρε την αφοσίωση και το ήθος του, τονίζοντας πως η παρακαταθήκη του υπερβαίνει τον ιδεολογικό χώρο του κόμματος. Ο κ. Κούλης ευχαρίστησε επίσης το Δήμο Γορτυνίας για την απόφαση παραχώρησης χώρου για την προτομή και αναφέρθηκε στην απώλεια του Δημήτρη Κιάμου, ενός ακόμη Λαγκαδινού αγωνιστή. Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμο για την υποστήριξη στην τοποθέτηση της προτομής.

Ακολούθησε συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, στην Αγία Παρασκευή, με τους Διονύση Τσακνή, Βιολέτα Ικαρη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.