Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 09:10

Καλαμάτα: Πλούσιος Σεπτέμβριος σε Ανοιχτό Θέατρο και Πνευματικό Κέντρο

Καλαμάτα: Πλούσιος Σεπτέμβριος σε Ανοιχτό Θέατρο και Πνευματικό Κέντρο

 

Μπορεί να διανύουμε ακόμα καλοκαιρινές μέρες, με τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά events να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο ο προγραμματισμός για τον Σεπτέμβριο που βρίσκεται προ των πυλών “τρέχει” με ταχείς ρυθμούς.

Ντόπιοι και επισκέπτες αναμένουν το άνοιγμα του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον πέντε συναυλίες. Ο νέος υπαίθριος χώρος πολιτισμού της πόλης -χωρητικότητας άνω των 2.000 θέσεων- είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις του θεάματος, αποτελώντας πλέον μια εναλλακτική του θεάτρου στο Κάστρο.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Την αρχή πρόκειται να κάνει η Νατάσσα Μποφίλιου με συναυλία στις 6 Σεπτεμβρίου. Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Στις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Καίτη Γαρμπή. Η κορυφαία, σύγχρονη λαϊκή τραγουδίστρια κλείνει ένα ανεπανάληπτο ραντεβού γεμάτο μουσική. Με τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες της και τα αμέτρητα no1 hits της, η Καίτη Γαρμπή θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Μαζί της θα είναι ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος γιος της Δημήτρης Σχοινάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Την σκυτάλη θα πάρει ο Γιάννης Κότσιρας στις 14 Σεπτεμβρίου.  Εχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου, σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Ένα πρόγραμμα που όπως πάντα έχει στόχο τη γνήσια διασκέδαση, αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει συναυλία της Μαρίνας Σάττι. Μετά την φετινή συμμετοχή της στη Eurovision με το "ZARI", η αγαπημένη δημιουργός κυκλοφόρησε το νέο μίνι άλμπουμ της με τίτλο "P.O.P", μια συλλογή 100% ελληνικών pop τραγουδιών με ethnic και παραδοσιακούς ήχους, έξυπνους και ατακαδόρικους στίχους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ

Οσο για τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις 27 Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και την ορχήστρα του. Ο Σταύρος Ξαρχάκος χαρακτήρισε με τη μουσική του μια ολόκληρη εποχή και εξακολουθεί σήμερα με τη μουσική του ιδιοφυία και τις ανατρεπτικές του ενορχηστρώσεις να συνεπαίρνει και να συγκινεί το κοινό. Με ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος, οι θεατές θα "βουτήξουν" στο μουσικό του σύμπαν μέσα από τραγούδια – ορόσημο της ελληνικής μουσικής.


Σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις, σύμφωνα με τις προπωλήσεις που έχουν ανοίξει στο more.com, αναμένονται μέχρι στιγμής τρεις “αφίξεις” για μικρούς και μεγάλους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί "Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια Μεγάλη Γιορτή" μετά από το πέρασμα της παράστασης το καλοκαίρι στο θέατρο του Κάστρου. Βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη σειρά της Animaccord η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο της παγκόσμιας επιτυχημένης νούμερο 1 σε θέαση σειράς κινουμένων σχεδίων με τα αυθεντικά κοστούμια του εξωτερικού. Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. Τα πεντανόστιμα cupcakes με την συνταγή του Αρκούδου φουρνίζονται και όλοι είναι έτοιμοι για την υποδοχή της Ντάσα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Ντάσα τρομάζει από μία φάρσα και μία πλάκα που της κάνουν ο Σίλλυ και ο Σλάυ από εκείνες που μόνο οι δυο τους σκαρφίζονται;  Πρωταγωνιστούν: Τάσος Αθανασέλος, Στέλλα Δροσινού, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κριστάνα Καρρίκι,  Όλια Μήτσιου, Χρύσα Μπολλάτι, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου.

 

Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΝΑ

Υστερα από την παρουσία του στην Καλαμάτα τον περασμένο χειμώνα με την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ “Ο Θεός της Σφαγής”, ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στις 14 Σεπτεμβρίου με το έργο "Η Σπασμένη Στάμνα" του Χάινριχ Φον Κλάιστ. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, είναι μία απ’ τις πιο σημαντικές κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας αλλά και του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ένα έργο ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό κάθε ηλικίας  με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις. Ο λανθασμένος τρόπος που ασκείται η δικαιοσύνη από κάποιους λειτουργούς της είναι το θέμα αυτής της απίθανης Σπασμένης Στάμνας. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και μελανιασμένο και η περούκα του δικαστή (που μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την αξιοπρέπειά του) έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, όπως ανακαλύπτουμε σταδιακά, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που θα διερευνηθούν στη δίκη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Αργύρης Αγγέλου, Τζόυς Ευείδη, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

 

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ

Η πετυχημένη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, θα παρουσιαστεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, σε μια νέα παραγωγή της εταιρείας Μέθεξις. Τον ρόλο του Παππού ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί του, ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Δήμητρα Στογιάννη, η Ηρώ Πεκτέση και ο Άρης Αντωνόπουλος. Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας «μπάτσος», ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» και ένα ρομαντικό δείπνο με φακές οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Ο θρυλικός «Παππούς» μετά το ανέβασμα του 1997 και του 2012 επανέρχεται δυναμικά για να δώσει χαρά και γέλιο.