Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 08:28

2η "Γιορτή Ανακύκλωσης" του Δήμου Καλαμάτας

2η "Γιορτή Ανακύκλωσης" του Δήμου Καλαμάτας

Η 2η "Γιορτή Ανακύκλωσης" του Δήμου Καλαμάτας ξεκινά σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο Πνευματικό Κέντρο και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (ή εναλλακτικά στο Εργατικό Κέντρο, αν χαλάσει ο καιρός).

Η διοργάνωση είναι του δήμου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. 

Αναλυτικά θα γίνουν οι εξής δράσεις στο πλαίσιο της γιορτής: 

Από σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι ως και το Σάββατο στον πεζόδρομο της Αριστομένους θα υπάρχουν κοντέινερ για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, ρούχων (καθαρών) και παπουτσιών. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση δώρων. 

Από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ. οι μαθητικές ομάδες θα βρίσκονται στον πεζόδρομο και θα λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακύκλωσης και σε δημιουργικά εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά. 

Θα υπάρχουν πάγκοι ενημέρωσης με έντυπο υλικό από το δήμο και το Τμήμα Ανακύκλωσης, το ΚΠΕ και το Δίκτυο "Ρήματα και απορρίμματα" και από άλλους φορείς. 

Το απόγευμα 5 - 9 μ.μ. θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά και νεανικά σχήματα και θα λειτουργούν οι πάγκοι ενημέρωσης. 

Στο Πνευματικό Κέντρο, από σήμερα ως και την Κυριακή, στις ώρες λειτουργίας του χώρου θα φιλοξενείται έκθεση με έργα μαθητών.

Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Κυριακή στις 6 μ.μ. θα γίνει η τελετή παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στους σχετικούς διαγωνισμούς, και θα δοθούν τα βραβεία και τα δώρα. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική.

Για τη "Γιορτή Ανακύκλωσης" δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο συνέντευξη τύπου του δημάρχου και εκπροσώπων των συλλόγων και των φορέων. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε πως είναι περήφανος για την πόλη που ανακυκλώνει το 30% των απορριμμάτων της, ποσοστό που είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό στόχο. Ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και το ΚΠΕ, γιατί όπως είπε από εκεί ξεκίνησε η ευαισθητοποίηση για το θέμα της ανακύκλωσης. 

Για το πρόγραμμα μίλησαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Γιώργος Παναγόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι την Κυριακή η Αριστομένους θα είναι κλειστή, από το ύψος της οδού Κροντήρη ως τη Γεωργούλη. 

Στη χθεσινή συνέντευξη αναφέρθηκε ακόμα και το ζήτημα της συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στην παγκόσμια καμπάνια "Let' s do it Greece" την Κυριακή, η οποία γίνεται για 3η χρονιά. Θα λάβουν μέρος οι Δημοτικές - Τοπικές Κοινότητες, φορείς και σύλλογοι. Για παράδειγμα, στον Αγιο Φλώρο στις 12 θα ξεκινήσει ο καθαρισμός του ποταμού και των πηγών, ενώ στη Μικρή Μαντίνεια στις 11 το πρωί το ραντεβού έχει δοθεί στο παλιό δημοτικό σχολείο, από το "Λεύκιππο", τους "Μαντιναίους" και την Τοπική Κοινότητα, για καθαρισμό της παραλίας.

 

Γ.Σαρ.