Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 08:46

Μετά από 19 χρόνια Συναυλία του Μεσσηνίου Yanni στο Λονδίνο

Καταχειροκροτήθηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου ο μεγάλος Kαλαματιανός συνθέτης Yanni. Ο αισθαντικός καλλιτέχνης Γιάννης Χρυσομάλλης στις 23 Απριλίου και μετά από 19 χρόνια επέστρεψε στο Λονδίνο για μία και μοναδική συναυλία στο κατάμεστο Royal Albert Hall. Η παράσταση διήρκεσε 2 ώρες και 20 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Ηταν μια εκστατική βραδιά και το ακροατήριο σύσσωμο ξεσηκώθηκε, χειροκροτούσε και χόρευε ρυθμικά κάτω από τις συνθέσεις του Ελληνα μουσικού.

Η ορχήστρα του είναι πολυεθνική και αποτελείται από 15 σολίστ και 2 σοπράνο. Ο Yanni με τα χαρακτηριστικά μακριά μαύρα μαλλιά του, ντυμένος στα λευκά, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο κοινό που είχε πληρώσει από 90 έως 120 λίρες για το εισιτήριο. Μίλησε για μία ειρηνική υδρόγειο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πατρίδα του την Ελλάδα, όπου έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις όταν ακόμα ήταν παιδί, όπως το "Τhe end of August". H παράσταση τελείωσε με τη σύνθεση "Tο όνειρο ενός ανθρώπου". Την συναυλία του στον ίδιο χώρο το 1995 είχαν παρακολουθήσει οι γονείς του Σωτήρης και Φιλίτσα Χρυσομάλλη και η τότε συντροφός του Λίντα Εβανς.

Πριν το Λονδίνο ο Yanni έδωσε 3 συναυλίες στην Ινδία και μία στη Σρι Λάνκα όπου του επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή. Πέρασαν 17 χρόνια για να επιστρέψει στην Ινδία, μετά από τις ιστορικές παραστάσεις που είχε δώσει τον Μάρτιο του 1997 στο Ταζ Μαχάλ. Το βίντεο με τίτλο "Tribute" πούλησε πάνω από 20 εκ. αντίτυπα.

Μετά το Λονδίνο ο Yanni μετέβη στη Γερμανία όπου έδωσε παραστάσεις σε Ντίσελντορφ, Μόναχο και Βερολίνο και τώρα συνεχίζει την μουσική του διαδρομή στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το τελευταίο άλμπουμ ονομάζεται "Inspirato" και αναδεικνύει τις καλύτερες φωνές του κόσμου συμπεριλαμβανομένης του γνωστού Ισπανού τενόρου Πλάθιντο Ντομίνγκο και του γιου του, Πλάθιντο Ντομίνγκο jr.

 

Αλλα πρόσφατα άλμπουμ είναι τα: "Truth of touch", "Live at El Moro - Puerto Rico", "Yanni live" (The Concert Event), "Mexicanisimo", "Yanni voices".