Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 16:22

Βραδιά Καβάφη στο "Κρυφό Σχολειό"

Γράφτηκε από την

Ευχάριστα ξαφνιάστηκαν όσοι παραβρέθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα  ημέρα των ερωτευμένων «Στο Κρυφό Σχολειό» του Τάκη Λουκαρέα στις Σπονδές, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε ο Αλέκος Κάλπος με την κλασική κιθάρα του σε μελωδίες με ερωτική διάθεση. Εμβόλιμα  η  Ελένη Αναγνωστοπούλου όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά και κυρίες μέσα από το την κατάμεστη αίθουσα των Σπονδών σε ένα άκρως ευχάριστο κι ενδιαφέρον χάπενινγκ απήγγειλαν ερωτική ποίηση επιλεγμένη από τον Τάκη Λουκαρέα. Στη συνέχεια ο σύλλογος προς διάδοση της μουσικής ΝΕΑΝΕΣ και ο Τάκης Λουκαρέας τίμησαν τον καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας και δάσκαλο πολλών καλαματιανών κ. Βασίλη Τσούλο για την προσφορά του στα γράμματα και τον τόπο μας.
Ακολούθως, μουσικό σύνολο αποτελούμενο από τον γνωστό μουσικό και βιρτουόζο ερμηνευτή φυσαρμόνικας & πνευστών Μάνο Αβαράκη, την Άννυ Ονουφρίου στο τραγούδι, τη Σοφία Καμαγιάννη σε πιάνο, μαντολίνο, κρουστά & τραγούδι και τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Θεμελή σε αφήγηση, απαγγελία και τραγούδι, παρουσίασαν σε κείμενα και σκηνοθετική επιμέλεια του τελευταίου, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που ξάφνιασε ευχάριστα τους θεατές με την ποιότητα και την πρωτότυπη δομή και παρουσίασή του, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε. Η βραδιά έκλεισε με το γιατρό Νικηφόρο Στάικο σε ερμηνεία γνωστών ελληνικών και ξένων ερωτικών τραγουδιών.
Την ερχόμενη Δευτέρα για να παρουσιάσει τη δουλειά του, ταξιδεύει εκτός Καλαμάτας.
Η επόμενη βραδιά του «Κρυφού Σχολειού» στην Καλαμάτα, έχει προγραμματιστεί για τη μεθεπόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στις Σπονδές.
Θα είναι βραδιά Κ.Π.Καβάφη, με αφορμή το μουσικό λεύκωμα των Απάντων του Αλεξανδρινού ποιητή, που παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες-δημιουργοί: Χρίστος Τσάγκας ηθοποιός στην απαγγελία και ο μουσικοσυνθέτης Φίλιππος Περιστέρης στη μουσική σύνθεση. Τη βραδιά θα προλογίσει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Για τον Κ.Π.Καβάφη θα μιλήσει ο Σπύρος Φέγγος.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Τάκης Λουκαρέας – ΝΕΑΝΕΣ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 6973 539805.