Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 19:46

"Amadeus" στη Λέσχη

"Amadeus" στη Λέσχη

Ξεκινούν απόψε οι προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. με την ταινία - αφιέρωμα στο Μότσαρτ.

To αφιέρωμα της Λέσχης στον κινηματογράφο και την μουσική ξεκινά με το "Amadeus", ένα αριστουργηματικό δράμα εποχής του Μίλος Φόρμαν που ταξιδεύει το κοινό μέσα από τη διήγηση - εξομολόγηση του ηλικιωμένου συνθέτη Αντόνιο Σαλιέρι στη Βιέννη του 1781, την στιγμή που εμφανίζεται ο Μότσαρτ, ένας μεγαλοφυής νεαρός μουσικός, που ανατρέπει τις μουσικές φόρμες της εποχής.
Ο Πίτερ Σάφερ διασκευάζει για τη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο θεατρικό του έργο και ο Φόρμαν σκηνοθετεί υποδειγματικά την πολυτάραχη ζωή του εκκεντρικού συνθέτη. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι μία ταινία που παρασύρει με τη ζωντάνια της, ευφραίνει με τη θεϊκή μουσική, θαμπώνει με τα χρώματα και τα εκπληκτικής σχεδίασης κοστούμια, και συναρπάζει με τις δυνατές ερμηνείες. Η ταινία τιμήθηκε με 8 Οσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Α’ ανδρικού ρόλου για τον Ειμπραχαμ (Σαλιέρι), ο οποίος κέρδισε στο νήμα τον συμπρωταγωνιστή του και συνυποψήφιο για το ίδιο βραβείο, Χαλς.
Στη βραδιά θα προλογίσει ο Στάθης Γυφτάκης συνθέτης, καθηγητής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.