Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 22:09

"Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας" στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Την εκπομπή «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» από τη σειρά της ΕΡΤ «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου (που μεταδόθηκε το 2010 και παρουσιάζει όλο το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου) προβάλλει στις εγκαταστάσεις της η ΕΡΑ Καλαμάτας μαζί με την Ανοιχτή Συνέλευση, αύριο στις 8.30 μ.μ.

 

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η εκπομπή περιλαμβάνει μαρτυρίες για τα πολιτικά παρασκήνια και τον στρατιωτικό νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις, τις προσπάθειες συγκάλυψης, τις εξελίξεις στη δίκη, τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τα κίνητρα (ήταν η "κακή στιγμή" ή προσχεδιασμένο έγκλημα;). Ακόμη, βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα».

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: Στο «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» προβάλλεται για πρώτη φορά ολόκληρο το βίντεο της δολοφονίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Αλέξη και την πραγματικότητα που καιροφυλακτεί, έτοιμη να «ξυπνήσει» το φάντασμα του Δεκέμβρη του 2008. Για το χθες και το σήμερα του Δεκέμβρη του 2008, μιλούν επίσης, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο τότε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, ο Στέφανος Μάνος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.