Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 09:30

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας αυτό το τριήμερο. Αυτές έχουν ως εξής:

- Σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία θα ξεκινήσει Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας, που θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου. Στις 10 ξεκινούν και τα “Μηνύματα αγάπης” από τους “Lions”, συλλογή παλιών σκελετών και γυαλιών οράσεως για τα παιδιά του τρίτου κόσμου. Στις 12 το μεσημέρι ακολουθεί συναυλία με σύνολα πνευστών, με τη συμμετοχή φίλων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στη 1 διοργανώνεται χορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Χορού και Γυμναστικής "Physical".
Στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο ακολουθεί η εκδήλωση “Ερχεται το έλκηθρο” των τάξεων μουσικής προπαιδείας, σε επιμέλεια Λένας Αγγελέτου. Θα γίνει ακόμη συναυλία της μικρής ορχήστρας και μικρής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία προγραμματίζεται Χριστουγεννιάτικο σόου 4 ωρών με μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές σε συνεργασία με τη σχολή "Fame Dance Academy".
- Αύριο Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία στις 10 το πρωί θα γίνει “Χριστουγεννιάτικο bazaar” από τα Παιδικά Χωριά SOS. Επίσης συνεχίζουν τα “Μηνύματα αγάπης” από τους “Lions” και η εκδήλωση “Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων”. Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί, στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου θα γίνει εικαστικό εργαστήρι, από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου “Μαρία Κάλλας” και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Στις 11 επίσης στην Πλατεία Μαυρομιχάλη θα υπάρχουν παραδοσιακά Μανιάτικα κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης. Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία θα τραγουδήσουν συγκροτήματα με νέους μουσικούς της πόλης και την επιμέλεια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Στις 8 το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα” των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της “Φάρις”. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
- Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 9 και μισή στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου θα διαβαστούν παραμύθια από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου “Μαρία Κάλλας” και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, στις 10 στην Κεντρική Πλατεία ακολουθεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το Σύλλογο Γονέων Ε. Ε. Ε. Ε. Καλαμάτας. Στις 10 επίσης προγραμματίζεται μπαζάρ από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - Οικοτροφείο “Θάλπος Ι”. Ακόμη στο σημείο θα βρίσκεται και περίπτερο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασμασματικές Παθήσεις “Η Πίστη”, για ενημέρωση. Στις 8 το απόγευμα θα γίνει συναυλία με τους “Tahimy & the Βeetles”, ενώ στις 9 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕΚ συναυλία του συνόλου εγχόρδων “Flex” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε επιμέλεια Ηλέκτρας Βεζύρογλου και του γυναικείου φωνητικού συνόλου “Μελίφωνον”, σε διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.