Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 22:41

"Ο γάμος" με την Αννα Βαγενά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Το έργο της Βάσας Σολωμού - Ξανθάκη «Ο γάμος» θα παιχτεί τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας. Η Αννα Βαγενά θα παρουσιάσει μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής θεατρικής περιόδου της Αθήνας.

 

«Ο Γάμος» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση «ο Γάμος» παρουσιάζεται με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αννας Βαγενά.

 

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Εζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.