Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 20:46

"Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας" στο Δασκαρόλειο Μεσσήνης

"Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας" στο Δασκαρόλειο Μεσσήνης

Παραστάσεις με το "Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας" θα δώσει αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα νέων του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης, στο Δασκαρόλειο στις 8 μ.μ.

Το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του Σέξπιρ. Σ’ αυτό το παραμύθι παρουσιάζεται ο έρωτας στην πιο αγνή του μορφή στην πιο ευαίσθητη ηλικία του ανθρώπου, την εφηβεία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο έρωτας εύκολα μπερδεύεται με το μίσος, την απάτη, την προδοσία, την φιλία και γυρίζει σ’ ένα ατελείωτο παιχνίδι εξουσίας. Ο έρωτας είτε τυφλός είτε παράλογος, στο τέλος πάντα κερδίζει και παίρνει την μορφή της αγάπης. Ετσι γίνεται καημός του κάθε ερωτευμένου που αναρωτιέται αν ότι  ονειρεύτηκε έγινε στην πραγματικότητα ή παραμένει ανεκπλήρωτο.

Η διδασκαλία - σκηνοθεσία της παράστασης ήταν της Ελένης Ευταξοπούλου, την αφίσα για το έργο σχεδίασε ο ζωγράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος και για τα σκηνικά βοήθησε ο Σταύρος Ζέππος. Η μουσική είναι της Χρυσαυγής Καφοπούλου, η ηχοληψία – φωτισμοί του  Γεώργιου Μοσχοβίτη, η Αγγελική Ιντζέμπελη είχε την επιμέλεια του προγράμματος. Η Μαρία Παναγιωτοπούλου έκανε τη φωτογράφιση.

Παίζουν οι μαθητές με σειρά εμφάνισης οι: Θησέας: Σταύρος Ανδριανόπουλος, Ιππολύτη: Μαρία Μπλάνα, Φιλόστρατος / Ροκάνης:  Αρης Τσόκας, Αιγέας: Γιώργος Βιγλατζής, Ερμία: Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Δημήτριος: Γιώργος Μπλάνας, Λύσανδρος: Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Ελένη: Κατερίνα Αγγελοπούλου, Σανίδας: Νίκη Πούπουζα, Σαΐτας: Αμαλία Ηλιοπούλου, Φυσούνης: Μαρία Αράπογλου, 

Βελόνης: Αφροδίτη Ρούτση, Καζανάς: Δαμιανός Γκότσης, Πουκ: Βασίλης Πανόπουλος. Ξωτικά: Μπιζελάνθης: Δήμητρα Μπιζίμη, Πεταλουδίτσας: Βάσια Γεωργακοπούλου, Σιναπόσπορος: Νικολέτα Κιρίλοβα, Ομπερον: Νίκος Ανδριανόπουλος, Τιτάνια: Σαββίνα Ζέππου.