Σάββατο, 09 Απριλίου 2011 20:56

Οι "Kiss Μαδιάμ" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Οι "Kiss Μαδιάμ" στην Καλαμάτα

 

Συνέντευξη

στη Γιούλα Σαρδέλη

 

Οι ανατρεπτικοί... "Kiss Μαδιάμ", οι μεγάλοι νικητές του "Ελλάδα έχεις ταλέντο", θα βρεθούν απόψε το βράδυ για ένα live πέρα από τα συνηθισμένα, στο κλαμπ "Kong"! O frontman "Τζίμης Καρπερός" απαντά στις ερωτήσεις της "Ε" εκ μέρους και των υπόλοιπων μελών της μπάντας - "Τζώνη Βαρβάτου", "Ακη Σερνικού" και "Γεωργίου Μορμόνου".

Οι "Kiss Μαδιάμ", ενάντια στη μιζέρια της εποχής, μας καλούν όλους να περάσουμε καλά με τη μουσική τους, η οποία πάνω απ' όλα χαρακτηρίζεται από χιούμορ, ειρωνεία και αυτοσαρκασμό! Ο,τι δηλαδή ακριβώς έχουμε ανάγκη!

 

- Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς οι ίδιοι το είδος της μουσικής που παίζετε;

«Πρόκειται μάλλον για ένα φουτουριστικό ροκ, ένα καταπληκτικό νέο είδος που επινόησαν φυσικά οι "Kiss Μαδιάμ"! Τοποθετούμε την ποπ-ροκ μουσική εκεί που της αξίζει, δηλαδή προσθέτουμε πολλές δόσεις ειρωνείας και χλευασμού, βάζοντας παντού μουσικές νάρκες, ακόμα και σε μας τους ίδιους!».

 

- Μετά την επιτυχία του "Ελλάδα έχεις ταλέντο" η συνέχεια και η αποδοχή από το κοινό εξακολούθησε να είναι το ίδιο ενθουσιώδης;

«Το κοινό είναι πολύ ενθουσιώδες, με τη διαφορά ότι υπάρχει ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που δεν μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί: Οι "Kiss Μαδιάμ" δεν μπορούν να προχωρήσουν σε δισκογραφία με τα τραγούδια που ξέρετε, μιας που ήδη... μας τα έχουν κλέψει διάφοροι καλλιτέχνες του εξωτερικού και τα παρουσιάζουν ως δικά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δισκογραφήσουμε! Ομως έρχονται καλά νέα - το γκρουπ σε λίγο κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "ΔΝΤ"».

 

- Σε τι φάση βρίσκεστε αυτή τη στιγμή καλλιτεχνικά;

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το χειρότερο... Παίζουμε live και ετοιμάζουμε ένα βιντεοκλίπ. Να είστε έτοιμοι για όλα!».

 

- Τι θα παρουσιάσετε στο live της Καλαμάτας;

«Θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια που ήδη γνωρίζετε από το σόου που εμφανιστήκαμε πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά και άλλα κομμάτια που δεν έχετε ακούσει ζωντανά - το ένα χειρότερο από το άλλο, μην το χάσετε».

 

- Πιστεύετε πως το χιούμορ (ακόμα και στη μουσική) μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεφύγουν κάπως από το άγχος της οικονομικής κρίσης;

«Δεν πιστεύουμε στην οικονομική κρίση. Ισως επειδή είμαστε πάμπλουτοι. Θεωρούμε ότι η οικονομική κρίση δεν ισχύει στην πραγματικότητα, όλα είναι ένα σατανικό σχέδιο».

 

- Υπήρξε κάποιο κοινωνικό ή πολιτικό γεγονός τελευταία που να σας ενέπνευσε κάποιο νέο τραγούδι;

«Εύστοχη ερώτηση, μιας που ήδη ανέφερα τον τίτλο του πρώτου μας επίσημου single. Το κομμάτι "ΔΝΤ" λοιπόν είναι εμπνευσμένο από τη λεγόμενη "κρίση" - στην οποία σας είπα ήδη ότι δεν πιστεύουμε».

 

- Θα σας δούμε ποτέ... χωρίς "Κiss" μακιγιάζ;

«Ποιο μακιγιάζ; Δε φοράμε μακιγιάζ, αυτά είναι φήμες. Αυτά που βλέπετε είναι τα αληθινά μας πρόσωπα!».

 


NEWSLETTER