Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 13:31

Συμπόσιο κεραμικής στην Παλιά Καρδαμύλη

Συμπόσιο κεραμικής στην Παλιά Καρδαμύλη

Συμπόσιο κεραμικής διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την ομάδα "Κεραμέων ίχνη" από σήμερα ως την Κυριακή στο οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων - Μούρτζινων στην Παλιά Καρδαμύλη.

Το συμπόσιο περιλαμβάνει έκθεση σύγχρονων Ελλήνων κεραμέων, είναι ανοιχτό για το κοινό και περιλαμβάνει και βιωματικό εργαστήριο κεραμικής. Γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης και με χορηγίες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: σήμερα στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Επιρροές”. Είκοσι δυο σύγχρονοι Ελληνες κεραμίστες, καθώς και η ομάδα μαθητών του εργαστηρίου κεραμικής του Ηλία Χριστόπουλου στην Πάτρα εκθέτουν έργα τους, επηρεασμένα από τη Βυζαντινή κεραμική. Αύριο στις 6 μ.μ. ξεκινά το Α΄ μέρος βιωματικού εργαστηρίου κεραμικής με συντονιστή το Νίκο Σκλαβενίτη κεραμίστα. Στις 9 μ.μ. ακολουθεί ομιλία για τη Βυζαντινή κεραμική από τις Κ. Γερολύμου και Ν. Μεγαλομμάτη αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.Την Κυριακή στις 11 π.μ. έχει σειρά το Β΄ μέρος του εργαστηρίου κεραμικής.