Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 12:14

Συναυλίες καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου

Γράφτηκε από την
Συναυλίες καθηγητών  του Δημοτικού Ωδείου

Ρεπορτάζ:Μαρία Τομαρά

 

Συναυλίες με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ηχογράφηση ενός cd των σπουδαστών θα δώσουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο, σήμερα στις 9 μ.μ. και αύριο στις 7.30 μ.μ. Οι βραδιές αυτές διοργανώνονται με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις» και με τη στήριξη του δήμου.

Οπως τονίστηκε και σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Αλέξανδρο Μπουφέα, στόχος των συναυλιών είναι η συγκέντρωση των χρημάτων για την ηχογράφηση του πρώτου cd της Συμφωνικής Ορχήστρας των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ο κ. Μπουφέας είπε ότι οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου που συμμετέχουν από το 2003 στην ορχήστρα -η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του μαέστρου Ιβάν Μάντζαρη και με απόφαση του τότε διευθυντή του Ωδείου Στάθη Γυφτάκη- έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, και όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

Η Συμφωνική του Δημοτικού Ωδείου έχει κάνει εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στο Βέλγιο και τη Γερμανία, ερμηνεύοντας δύο έργα που ο Στάθης Γυφτάκης έχει γράψει ειδικά για τη συγκεκριμένη ορχήστρα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα δύο αυτά μουσικά παραμύθια με τίτλο "Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο" και "Η πετρόσουπα" είναι γραμμένα για τη συγκεκριμένη ορχήστρα και όταν τα έγραφε είχε στο μυαλό του και τους συγκεκριμένους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου που την αποτελούν. Είπε επίσης ότι έχει γίνει πρόταση η Ορχήστρα να παρουσιάσει αυτά τα έργα ξανά, και στο Μέγαρο Μουσικής και στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της ορχήστρας των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ήταν ο Γιάννης Μανωλακάκης, ο οποίος προσκάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια ηχογράφησης του cd με την υπόσχεση ότι τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας θα δώσουν τον καλύτερο μουσικό εαυτό τους.

Εκ μέρους των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις δύο συναυλίες σήμερα και αύριο, μίλησαν η καθηγήτρια Μονωδίας Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο πιανίστας Λουκάς Γεώργας. Στις συναυλίες συμμετέχουν πάνω από 20 καθηγητές του Ωδείου, γι' αυτό και γίνονται δύο συναυλίες - αφού το ενδιαφέρον που έδειξαν να στηρίξουν την ηχογράφηση του cd ήταν μεγάλο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 15 και 10 ευρώ.


NEWSLETTER