Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 21:01

Στο τελικό στάδιο η αδελφοποίηση Δήμων Ευρώτα - Popovo

Την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας, το δεύτερο σκέλος της αδελφοποίησης του διευρυμένου πλέον Δήμου Ευρώτα με την πόλη Popovo της Βουλγαρίας.
Με γνώμονα ότι η ειρηνική συνύπαρξη πρέπει να συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για τις εκάστοτε κοινωνίες, ο πρώην Καποδιστριακός Δήμος Σκάλας, προέβη στη σύναψη συμφωνίας αδελφοποίησης με το Δήμο Popovo της Βουλγαρίας, κατά το έτος 2009. Κατόπιν συναινέσεως και των δύο πόλεων την Κυριακή 15 Μαΐου ολοκληρώνεται η ψήφιση του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ανταπόδοση της επίσκεψης, αυτήν τη φορά στο Δήμο μας. Ειδικότερα αντιπροσωπεία του Δήμου Popovo θα παρευρεθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας, παρουσία του Δ.Σ Ευρώτα, το οποίο θα συνεδριάσει με σκοπό την αποδοχή της αδελφοποίησης.
Δημοτικοί, τοπικοί και λοιποί άρχοντες του τόπου έχουν κληθεί να παρευρεθούν, ενώ η συζήτηση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δήμος Ευρώτα θα δεξιωθεί τους φιλοξενούμενους του. Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Ομιλο Σκάλας, ενώ στην αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη περιοχή θα δοθούν συσκευασίες με τοπικά προϊόντα.