Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 12:37

Ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη και μουσική Χατζιδάκι - Σαββόπουλου, απόψε στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

Βραδιά ποίησης και μουσικής, αφιερωμένη στον μεγάλο Ελληνα ποιητή   Μανώλη Αναγνωστάκη, είναι η αποψινή για το Δήμο Μεσσήνης. Η σχετική εκδήλωση του δήμου και του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος» θα γίνει στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. 

Η βραδιά χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος που είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Αναγνωστάκη θα παρουσιαστούν τα ποιήματα: Μιλώ, Χαρά χαρά, Οταν μια Ανοιξη, Ναυάγιο, Και περνούσανε τα τραμ, Όλα έχουν αποδελτιωθεί, Οι στίχοι αυτοί, Δρόμοι παλιοί. Στο τραγούδι θα είναι ο Γιάννης Θωμόπουλος, στην απαγγελία η Βασιλική Σαραντοπούλου και στη σκηνοθεσία ο Βασίλης Φλώρος.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν μουσικά αποσπάσματα από την κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου, με το Δημήτρη Χαρλέπα στο τραγούδι. Θα ακουστούν επίσης τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι: Ελλαδογραφία, Εργατική Καντάτα, Στου Διγενή τα κάστρα, Ο Γιάννης ο φονιάς, Οι μέρες είναι πονηρές, Το παιδί από την Κρήτη, Περσεφόνη, Λιανοτράγουδα. Στο τραγούδι θα είναι η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και ο Γιάννης Θωμόπουλος, ενώ την ορχήστρα «Μελίγυρις» θα διευθύνει ο Κώστας Νικολέας. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης κάλεσε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί -με ελεύθερη είσοδο- στη βραδιά, σημειώνοντας ότι στη δύσκολη περίοδο που ζούμε ο πολιτισμός μπορεί να μας προσφέρει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας.