Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 16:45

Ο Προμηθέας Δεσμώτης στο θέατρο της Επιδαύρου

Ο Προμηθέας Δεσμώτης  στο θέατρο της Επιδαύρου

Μετά τις δύο sold out παραστάσεις στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας και το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, ο Προμηθέας Δεσμώτης του σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου, έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Αυγούστου, με μειωμένες τιμές (για το άνω διάζωμα 10 ευρώ), στις 9 μ.μ.

Τον Προμηθέα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας, πλαισιωμένος από τους Γεράσιμο Γεννατά (Ηφαιστος και Ωκεανός) την Marlene Kaminsky (Ιώ), τον Δημήτρη Κουρούμπαλη (Κράτος και Ερμής), την Κατερίνα Λούρα και Ιριδα Μάρα (κορυφαίες Χορού) και 5 επαγγελματίες χορεύτριες – performers, τις Δέσποινα Λαγουδάκη, Χριστίνα Μπίτου, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Πηνελόπη Μωρούτ και Βιβή Μπουτάτη (χορός).

Την κίνηση έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού και τη μουσική οι Lost Bodies, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Kenny MacLellan και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ’ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο. 

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: VIP: 40, 32 ευρώ (ομαδικό), ζώνη Α: 30, 24 ευρώ (ομαδικό), ζώνη Β: 20, 16 (ομαδικό), άνω διάζωμα: 10 ευρώ, φοιτητικό, άνω των 65 ετών: 15, 10 ευρώ, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια: για κρατήσεις ΑμεΑ: στο 210 3222720 (9 - 5) ή με email στο tickets@greekfestival.gr. Για ομαδικές αγορές άνω των 21 εισιτηρίων μπορεί κανείς να καλέσει στο 210 3222720 (9 - 5) ή να στείλει email στο tickets@greekfestival.gr