Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 14:31

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αρκαδία

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θεματικό περιεχόμενο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων απ' όλο τον κόσμο, δημιούργησε και διοργανώνει η Tripolis-Arcadia 2021 European Capital Candidate City.

 

Tο φεστιβάλ με τίτλο «ΑRCADIAN SCREENINGS» θα διεξαχθεί στο τετραήμερο 10 με 13 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη, αλλά και σε τέσσερις πόλεις και χωριά σταθμούς, στην ιστορία της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη, την Τεγέα, το Λεβίδι και την Δημητσάνα.

Η πρεμιέρα του μοναδικού όχι μόνο για την Ελλάδα, διεθνούς φεστιβάλ, η 10η Δεκεμβρίου, επιλέχθηκε διότι είναι η παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, διότι το «ΑRCADIAN SCREENINGS», επιδιώκει να καθιερωθεί ως κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.

Τους θεματικούς άξονες του Φεστιβάλ παρουσίασαν σήμερα στην Τρίπολη και στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Tripolis-Arcadia 2021 ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Βρέντας, ο συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος και ο συντονιστής του φεστιβάλ, Κώστας Σπυρόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού επισήμανε ότι ο Δήμος Τρίπολης ως διοργανωτής αυτού του Φεστιβάλ επιδιώκει να αναδειχθεί το πολιτιστικό πρόσωπο της Αρκαδίας και να αγκαλιάσει αυτό το Φεστιβάλ, τόσο η νεολαία όσο και το φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος από την οργανωτική επιτροπή, τόνισε ότι η ανάδειξη και η υπεράσπιση μέσα από τον πολιτισμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η σύγχρονη όψη του Διεθνούς Αρκαδικού Ιδεώδους, που αποτελεί την αξιακή και ιδεολογική βάση της Τρίπολης διαχρονικά, αλλά εν προκειμένω και για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Ο συντονιστής του φεστιβάλ ανέφερε ότι θα φιλοξενηθούν 25 ταινίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με την προσφυγική κρίση να είναι η θεματική αιχμή της πρώτης διοργάνωσης. Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως στην εξέλιξή του, το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει και διαγωνιστικό μέρος με βραβείο στο όνομα «Κώστας Γαβράς», του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Tripolis-Arcadia 2021.

Τέλος, το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί την 1η Δεκεμβρίου ενώ η διοργάνωση θα στηριχθεί αποκλειστικά σε εθελοντές, οι οποίοι θα ανταμειφθούν για την εθελοντική τους προσφορά παίρνοντας ως αναμνηστικό δύο κασετίνες με 20 βραβευμένες ταινίες. Να επισημάνουμε πως όσοι επιθυμούν να είναι εθελοντές στο Φεστιβάλ, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω της φόρμας εγγραφής εθελοντών στη σελίδα www.tripolisarcadia2021.gr και στο info@storydoc.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER