Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 15:46

«Το φως στην ποίηση» το Σάββατο στη Μεσσήνη 

«Το φως στην ποίηση» θα πλημμυρίσει το Σάββατο στις 8 το βράδυ το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους Ελληνες ποιητές Ν. Βρεττάκο, Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Κ. Δημουλά κ.α. Η ποιητική βραδιά είναι πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και την ΚΕΑΔΗΜ.

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Ντίνα Αντωνάκου - Γκότση είπε ότι το αφιέρωμα εμπνεύστηκαν με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 ως «Διεθνές Ετος Φωτός» από την Unesco. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Σωματείο θα έχει την οργάνωση και το συντονισμό της βραδιάς, η ΚΕΑΔΗΜ την υλικοτεχνική κάλυψη και μέλη της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων θα διαβάσουν ποίηση. 

Η Αντωνία Παυλάκου, εκ μέρους της Ενωσης, ενημέρωσε πως θα έχουν την ευθύνη να αναδείξουν τη μαγεία του φωτός μέσα από τον ποιητικό λόγο μόνο των Νεοελλήνων ποιητών, αν και το θέμα του φωτός κυριαρχεί σε δημιουργήματα από τα χρόνια ακόμα του Ομήρου. Είπε επίσης ότι την εισαγωγή στην εκδήλωση θα κάνει από τα μέλη τους ο Αγγελος Λάππας φιλόλογος και συγγραφέας. Ποιήματα θα διαβάσουν οι: Αντωνία Παυλάκου και Μαρία Σταθέα, φιλόλογοι - συγγραφείς, ενώ τη βραδιά θα συντονίσει η Ντίνα Αντωνάκου - Γκότση φιλόλογος και πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης. Θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Χαρλέπας, η Φωτεινή Μπεκρή και στο πιάνο θα είναι η Γεωργία Μαυρέα. 

Η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γεωργία Παναγοπούλου - Μπρακουμάτσου είπε πως το τρέχον έτος υπήρξαν σημαντικές ανακαλύψεις για τη φύση του φωτός, κι όταν τους έγινε η πρόταση από το Σωματείο ανταποκρίθηκαν αμέσως. Εξάλλου -σημείωσε- σε μια εποχή που οι μεγάλοι της γης φροντίζουν να ευημερούν οι αριθμοί και οι άνθρωποι έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ο Δήμος Μεσσήνης είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει το φως. 

Ν.Κ.