Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 15:21

«Το φως στην ποίηση» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης (βίντεο)

«Το φως στην ποίηση» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης (βίντεο)

Μοναδικές ερμηνείες με μελοποιημένους στίχους, ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, προσεγμένες προσεγγίσεις της ποίησης απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης το βράδυ του Σαββάτου, οπότε το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η εθελοντική δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό. 

«Το φως στην ποίηση» ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση του δραστήριου εθελοντικού σωματείου, που διοργανώθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 ως «Διεθνές Ετος Φωτός» από την Unesco, σε συνεργασία με την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και την ΚΕΑΔΗΜ.

Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Ντίνα Αντωνάκου – Γκότση. Ο φιλόλογος και συγγραφέας Αγγελος Λάππας πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία, ενώ ποιήματα διάβασαν οι Αντωνία Παυλάκου και Μαρία Σταθέα, φιλόλογοι – συγγραφείς και τραγούδησαν ο Δημήτρης Χαρλέπας και η Φωτεινή Μπεκρή τους οποίους συνόδευε στο πιάνο η Γεωργία Μαυρέα. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις εργασίες που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Φιλοσοφικό Κέντρο, προκειμένου αυτό να αναδειχθεί σε χώρο πολιτισμού για όλη την Πελοπόννησο, η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γεωργία Παναγοπούλου - Μπρακουμάτσου αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αριστοτέλης Φράγκος, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πλήθος πολιτών κι εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και η Μεσσήνια βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη.

Κ.Δ.