Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 17:39

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Arcadia Screenings» (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Arcadia Screenings» (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης «Arcadia Screenings», που πραγματοποιήθηκε από το δήμο Τρίπολης και την οργανωτική επιτροπή «Tripolis-Arcadia 2021», στο πλαίσιο διεκδίκησης από την Τρίπολη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

 

Το «Αrcadia Screenings», ήταν αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου με την προβολή της ταινίας του Φίλιππου Κουτσαυτή, «Αρκαδία Χαίρε», ενώ ολοκληρώθηκε χθες με την εξαιρετική ταινία «10η ΜΕΡΑ» του σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένου από την Αρκαδία.

Τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες σινεφίλ της Τρίπολης και της Πελοποννήσου ευρύτερα, καθώς και μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων σε ειδικές προβολές που είχαν οργανωθεί, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ λειτούργησε αποκεντρωτικά κι εκτός από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και το CineVille στην Τρίπολη, προβολές έγιναν στη Δημητσάνα, την Τεγέα, το Λεβίδι και τη Μεγαλόπολη, όπου τις παρακολούθησαν περισσότερα από χίλια άτομα – και βέβαια όλες οι προβολές ήταν με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Να επισημάνουμε πως το φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Τρίπολης, από την επόμενη χρονιά θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Επίσης, θα διοργανώσει και μεταφεστιβαλικές προβολές τους επόμενους μήνες, ενώ θα πραγματοποιήσει τρία εργαστήρια και διαγωνισμό ποίησης για νέους δημιουργούς το 2016.