Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 19:21

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον Τέλλο Αγρα (φωτογραφίες)

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν τον Τέλλο Αγρα (φωτογραφίες)

Κορυφώθηκαν χθες Κυριακή στους Γαργαλιάνους οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις προς τιμή του μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα (Σαράντου Αγαπηνού).

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων του ΜΕΣΚ (Μορφωτικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας), του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα.

Ακολούθησε, στις 8.30, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, παρέλαση των σημαιών και μετάβασή τους στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Εκεί απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για τον ήρωα, από τον Θανάση Χρήστου, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Φιλοπρόοδων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Προχθές Σάββατο βράδυ, εξ άλλου, έγιναν στους Γαργαλιάνους λαμπαδηφορίες και άναμμα του βωμού στο άγαλμα του Τέλλου Αγρα, ενώ στις 10 το βράδυ στην κεντρική πλατεία παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί υπό τους ήχους χάλκινων και κρουστών του Πολιτιστικού και Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Αγρας – Μίγγας».