Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 15:10

«Άνεμος Ελευθερίας 1821»: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρείλερ της ταινίας (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Άνεμος Ελευθερίας 1821»: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρείλερ της ταινίας (Βίντεο)

Την κυκλοφορία του επίσημου trailer της ταινίας της ViewMaster Films και του Στέλιου Χαραλαμπόμπουλου «Άνεμος Ελευθερίας 1821», της μοναδικής μυθοπλαστικής ταινίας μεγάλου μήκους που γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση ανακοίνωσε το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας».

Η ταινία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Μεσσηνία, παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας, στην προεπαναστατική.

Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα, που ταξιδεύει με το προκάλυμμα ενός εμπόρου, και τη δράση του ως Φιλικού, παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα καθώς και για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κυρίαρχες ιδέες και αντιπαραθέσεις της εποχής, όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και κατά ένα μεγάλο μέρος είναι εμπνευσμένο από τη δράση του Χριστόφορου Περραιβού της Φιλικής Εταιρίας. Εκείνου του Φιλικού δηλαδή που ταξίδεψε στην Πελοπόννησο πριν την επανάσταση με σκοπό να συμφιλιώσει τις Μανιάτικες οικογένειες και συνακόλουθα να προετοιμάσει το έδαφος για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Ζαχαριάς η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Δείτε το τρείλερ στο βίντεο που ακολουθεί:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9DxcrvL7Nr4&feature=emb_title}

 


NEWSLETTER