Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 19:48

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η εκδρομή" της Εύας Στάμου

Εκδήλωση με τη συγγραφέα Εύα Στάμου θα γίνει στο πολιτιστικό στέκι "Μπουκαδούρα" (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας) την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. Εκεί η ίδια θα παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο της "Η εκδρομή", των Εκδόσεων "Αρμός". Η συγγραφέας θα συνομιλήσει για την τέχνη του λόγου και τις σύγχρονες σχέσεις με την ψυχολόγο Εφη Πολίτη.

Η Εύα Στάμου - ζώντας στην Βρετανία - έκανε ανώτατες σπουδές Φιλοσοφίας και διδακτορική διατριβή στην Ψυχολογία με θέμα τη συγκρότηση της προσωπικότητας. Δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική στο Πανεπιστήμιο του Manchester και εργάστηκε στην Πρότυπη Ψυχιατρική Κλινική του York. Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ βιβλίου και λογοτεχνικά κείμενά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Από το 2007 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων και ζευγαριών. Αρθρογραφεί στην "Αthens Voice", το "Protagon", την "Μεταρρύθμιση", στο "Βήμα" και την "Bookpress". 

Σχετικά με το βιβλίο: Ο Παύλος και η Νάντια. Ο Παύλος δημιουργεί παράλληλες ερωτικές σχέσεις που διαρκούν ελάχιστα και τον αφήνουν ανικανοποίητο. Η Νάντια, έχοντας λύσει έναν μακροχρόνιο γάμο, επιζητάει μια διαφορετική ερωτική εμπειρία που θα την απελευθερώσει. Αποφασίζουν να φύγουν μαζί λίγες μέρες από την πόλη για να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους. Θα καταφέρουν όμως να ξεφύγουν από τον εαυτό τους; Η "Εκδρομή" είναι ένα μυθιστόρημα για την σωματική επιθυμία, τις εμμονές του νου και τον κύκλο των συναισθημάτων, την ικανότητα του ανθρώπου για αυτογνωσία, και την ακόμη μεγαλύτερη δεξιοτεχνία του για αυταπάτη.