Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 16:26

Στην «Ωραία μου κυρία» ο Περικλής Αλμπάνης 

Στην «Ωραία μου κυρία» ο Περικλής Αλμπάνης 

Στο θεατρικό «Ωραία μου κυρία» θα παίζει αυτό το χειμώνα ο Μεσσήνιος ηθοποιός Περικλής Αλμπάνης, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Πρόκειται για το έργο «Πυγμαλίων» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, πάνω στο οποίο βασίστηκε το δημοφιλές μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ του 1956 με την Τζούλι Αντριους και τον Ρεξ Χάρισον υπό τον τίτλο «Ωραία μου κυρία». 

Η υπόθεσή του αφορά έναν Αγγλο γλωσσολόγο, τον Χίγκινς, ο οποίος συναντά μια πλανόδια πωλήτρια λουλουδιών στους δρόμους του Λονδίνου, εντυπωσιάζεται από τον λαϊκό τρόπο ομιλίας της και αποφασίζει να αποδείξει στο φίλο του, Πίκερινγκ ότι μπορεί να τη διδάξει να συμπεριφέρεται ως κυρία της καλής κοινωνίας. Ο Ιρλανδός συγγραφέας έγραψε το έργο το 1912, εμπνευσμένος από το αρχαίο ελληνικό μύθο του Πυγμαλίωνα, του γλύπτη που ερωτεύτηκε το άγαλμα που έφτιαξε. Ο «Πυγμαλίων» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1938 με τους Λέσλι Χάουαρντ και Γουέντι Χίλερ, ενώ το 1964 έγινε ξανά ταινία με την Οντρεϊ Χέπμπορν και τον Χάρισον. 

Στην παράσταση του Ρήγα το κοινό θα δει τους: Δήμητρα Ματσούκα, Κώστα Κόκλα, Αντώνη Καφετζόπουλο. Ακόμη παίζουν οι: Παύλος Χαϊκάλης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Ησαϊας Ματιάμπα, Περικλής Αλμπάνης, Γαλήνη Τσεβά, Θωμάς Παλιούρας, Ιάσων Παπαματθαίου. Στον ρόλο της κυρίας Χίγγινς είναι η Μπέτυ Λιβανού. 

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα και το Θέατρο "Πάνθεον" είναι στην οδό Πειραιώς 166 στον Ταύρο.