Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 14:23

Βραβείο από το Βερολίνο στο “Σπόρο” με την Γιούλικα Σκαφιδά - Συμμετοχή στο φεστιβάλ και για τη Χρυσοθέμιδα Αμανατίδη

 

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το 2ο Hellas Filmbox Berlin, στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου "Babylon" στο Βερολίνο, όπου η ταινία "Ο σπόρος" με την Καλαματιανή Γιούλικα Σκαφιδά κέρδισε ένα από τα βραβεία. Ο "Σπόρος" είναι μια ταινία μικρού μήκους που διαδραματίζεται σε μία μελλοντική εφιαλτική Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο βραβείο για την ταινία της Ιφιγένειας Κοτσώνη, αφού έχουν προηγηθεί πολλά άλλα, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. 

To Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μυθοπλασίας περιελάμβανε επίσης 6 ταινίες που ανιχνεύουν, η καθεμιά από την δική της, μοναδική ματιά το κοινωνικό και ατομικό τοπίο της σύγχρονης Ελλάδας. Μία από αυτές ήταν το «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη, που σαρώνει τα διεθνή φεστιβάλ αυτή την στιγμή και θα είναι γερμανική πρεμιέρα, το οποίο γυρίστηκε στη Μεσσηνία, σε ένα μεγάλο μέρος του. 

Στo πρόγραμμα των Ταινιών Μικρού Μήκους προβλήθηκαν και φιλμ  βραβευμένα στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας. Το κοινό του 2ου Hellas Filmbox Berlin είδε τα "Γενέθλια" με την Καλαματιανή Χρυσοθέμιδα Αμανατίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσιμίρη. 

Το Ηellas Filmbox Berlin 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.