Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 20:00

Παράσταση βασισμένη στους μύθους του Αισώπου

Παράσταση βασισμένη στους μύθους του Αισώπου

Την  Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., μην χάσετε την παρουσίαση - παράσταση βασισμένη στους μύθους του Αισώπου που σας προσφέρουν οι Εκδόσεις Κόκκινο, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Υπαπαντής 25. Είσοδος ελεύθερη.

Η εν λόγω παρουσίαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και μετά από τη μεγάλη της επιτυχία αποφασίσαμε να την πραγματοποιήσουμε ξανά.
Μια αλεπού, ένα λιοντάρι, ένας ποντικός, ένα δελφίνι, οι βάτραχοι κι άλλα ζώα, το σκάνε από το βιβλίο του Αισώπου και βρίσκονται ανάμεσά μας για να μας κάνουν να γελάσουμε, να συγκινηθούμε αλλά και να σκεφτούμε με τις ιστορίες τους....
Με κέφι και φαντασία η Σταυρούλα Παυλίκου, η Μαρία Τερζάκη και ο Δημήτρης Κουφογιώργος ζωντανεύουν τους μύθους του Αισώπου σε μετάφραση Κώστα Βραχνού από τις εκδόσεις Κόκκινο. Η αφήγηση, η δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο, η μουσική και το τραγούδι εναλλάσσονται και δημιουργούν ένα μωσαϊκό από αυτοτελή σκετς που μας ταξιδεύουν στον μυθικό κόσμο των ζώων ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο των ανθρώπων.


Οι εκδόσεις Κόκκινο

Για όσους δεν μας γνωρίζουν, οι Εκδόσεις Κόκκινο είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος για παιδιά, με έδρα την Καλαμάτα. Τα πρώτα του βιβλία εκδόθηκαν πριν από ένα χρόνο και ήδη κάποια από αυτά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως το Ένα λιοντάρι στο Παρίσι, Τα πιο όμορφα νανουρίσματα του κόσμου ή το Τι θα πει "παιδί";.  Η ποιότητα των εκδόσεων χαιρετήθηκε από τον ελληνικό τύπο, όπως επίσης και η ιστορία της δημιουργού των εκδόσεων, της Νοεμί Σματζά, που ήρθε από το Παρίσι και εγκαταστάθηκε με τον σύζυγό της Γιώργο Κουραβέλο και τις δυο τους κόρες στην Καλαμάτα. Η Athens Voice χαρακτήρισε τις εκδόσεις ως "τις πιο καλαίσθητες παιδικές εκδοσείς". Μια επισκόπηση του τύπου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στην Καλαμάτα, τα βιβλία του Κόκκινου, μπορείτε να τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία Παπαχρήστου, Μακρή, Παπασωτηρίου, Δημοπούλου, Δημητριάδη, Λυμπερόπουλου και στο Παιχνιδοπωλείο. Επίσης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στην ιστοσελίδα μας www.kokkinobooks.gr με έκπτωση 10% και δωρεάν παράδοση στην Ελλάδα.


Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 6:30 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα έχετε, λοιπόν, την ευκαιρία να δείτε ή να ξαναδείτε την παράστασή μας οικογενειακά, να ανακαλύψετε όλα τα βιβλία του Κόκκινου, να συναντήσετε τους εκδότες και να αγοράσετε βιβλία για δώρα για τις φετινές γιορτές.



Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Καλά Χριστούγεννα και καλή σας χρονιά!

Η ομάδα του Κόκκινου


Εκδόσεις Κόκκινο
Κερεζένια Φαραί Τ.Θ. 4, 24100 Καλαμάτα
T: 27210 29 357
Κ: 69 85 01 29 26
www.kokkinobooks.gr