Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 20:44

Κυκλοφόρησε το περιοδικό "Οριον"

Κυκλοφόρησε το περιοδικό "Οριον"



Οι ηγέτες της Ευρώπης οραματίζονταν μια διαφορετική ένωση από αυτή που εξελίχθηκε, από αυτήν που σήμερα εγκαταλείπει το κοινωνικό κράτος και την ευμάρεια των λαών περιοριζόμενη στην πιστή υποστήριξη των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου και των τζογαδόρων των χρηματιστηρίων. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μελέτη της ομιλίας του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κων. Καραμανλή, στο Ζάππειο το 1979, κατά την υπογραφή εισόδου της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.  Το κείμενο αυτό που διδάσκεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου φιλοξενεί και σχολιάζει το νέο τεύχος του περιοδικού Όριον που ήδη κυκλοφορεί. Παράλληλα φιλοξενούνται και απόψεις σχετικά με την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ε.Ε..
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορική έρευνα για την «υπόθεση Πατσίφικο» και την εμπλοκή της Αγγλίας σε αυτήν. Οι αναγνώστες θα πληροφορηθούν πώς η υπερδύναμη της εποχής χρησιμοποίησε μια ιδιωτική υπόθεση προκειμένου να επέμβει στρατιωτικά στην Ελλάδα και να σταθεροποιήσει την θέση της σε αυτήν επιβάλλοντας απεχθείς οικονομικούς όρους. Μια ιστορία που μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας…
Από τα πολλά θέματα που φιλοξενούνται στο νέο τεύχος του Όριον οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ίταμο και ιταμές πολιτικές εις βάρος περιβάλλοντος και κατοίκων, να πληροφορηθούν τους διωγμούς των Ελλήνων στην περίοδο του Θεοδοσίου του Α΄,  για την αστήρικτη θεωρία του ΑΤΑ ΜΑΛΑΚ (ή ΜΑΛΑΚ ΑΤΑ) «εις το όνομα» της Καλαμάτας, να μάθουν για το Παυλοπέτρι που υπήρξε «σύγχρονο» λιμάνι στα προϊστορικά χρόνια και να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του την Νικόπολη Πρεβέζης.


Από τη Σύνταξη