Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 13:20

Ικανοποίηση για τη χρονιά στην πίτα της “Φάρις” (βίντεο)

Ικανοποίηση για τη χρονιά στην πίτα της “Φάρις” (βίντεο)

 

Την πίτα της έκοψε η “Φάρις”, χθες το μεσημέρι, στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη ευχαρίστησε το προσωπικό, τους εθελοντές και τους συνεργάτες της επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σπουδαίο έργο από το ΔΗΠΕΘΕΚ και τις σχολές της “Φάρις” και την επιτυχία των διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων το 2017 (Φεστιβάλ Χορού, Φεστιβάλ Χορωδιών). Χαιρέτισε τη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το Μάιο και σημείωσε πως στόχοι για το 2018 είναι η πιστοποίηση για το Μέγαρο Χορού από τη γερμανική εταιρεία, η εφαρμογή της μελέτης της Planet και η επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή για τη λειτουργία του. Παρατήρησε, ακόμα, πως η “Ηλέκτρα” εντάχθηκε σε πρόγραμμα, θα λειτουργήσει και πάλι ως κινηματογράφος και 2 φορές την εβδομάδα θα την χρησιμοποιούν η Κινηματογραφική Λέσχη και τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα. Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η πλήρης ανασυγκρότηση του ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ ζήτησε “ας υπάρξει, επιτέλους, μια πολιτική υποστήριξης στα ΔΗΠΕΘΕ, για να γίνουν περιφερειακά”.

Τα φλουριά βρήκαν ο υπάλληλος Ακης Μαρίνος, που έλαβε ως δώρο ένα κεραμικό από το Εικαστικό Εργαστήρι της “Φάρις” και ο Πανάγος Φουρναράκης, ο οποίος έλαβε ένα χαρακτικό έργο προσφορά του Χ. Βελισσάρη.

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/GX0wnGtMk4w?t=24}