Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 16:30

Καλλιτεχνικό στέκι Καλαμάτας: Θερινό εικαστικό εργαστήρι  με αφιέρωμα στην Δημουλά

Γράφτηκε από την

Θερινό εργαστήρι διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Στέκι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στην ακρόπολη του Κάστρου Καλαμάτας, με αφιέρωμα στην Κική Δημουλά.

Θα διαρκέσει έως τις13 Σεπτεμβρίου και είναι ανοικτό καθημερινά 8 π.μ. έως 8 μ.μ. εκτός    Τρίτης, που ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει κλειστός. Στη δράση συμμετέχουν γλύπτες, ζωγράφοι, κεραμίστες και φωτογράφοι. Οι δημιουργίες τους θα είναι έργα ελεύθερης έκφρασης, εμπνευσμένα απ’ το χώρο του Κάστρου.

Μέρος του εργαστηρίου είναι αφιερωμένο στην Μεσσηνιακής καταγωγής ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά. Θα κατασκευαστούν προπλάσματα και εκμαγεία με τη μορφή της ενώ παράλληλα θα λαξευθεί η προτομή της ποιήτριας σε λευκό μάρμαρο. Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θα συμμετέχει στη δράση με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με την Κική Δημουλά» της Κατερίνας Πατρώνη.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνουν επισκέψεις σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών και ανθρώπων που προσεγγίζουν την τέχνη της γλυπτικής μέσα απ’ τις πρακτικές μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται απ’ την αρχαιότητα ως σήμερα.

Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο    6974-435477.