Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 14:00

Η Γιούλικα Σκαφιδά για το νέο σίριαλ του Mega, «Έξαψη» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η Γιούλικα Σκαφιδά για το νέο σίριαλ του Mega, «Έξαψη» (Βίντεο)

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη» βρέθηκε σήμερα η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, η οποία μίλησε για τη συμμετοχή της στο νέο σίριαλ του Mega «Έξαψη».

Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Τάσος Νούσιας, Ιωάννα Παππά, Κίμων Κουρής, Κώστας Κάππας, Αναστασία Παντούση, Νίκος Πουρσανίδης και Νίκος Νικολάου.

«Είναι μια πολύ ωραία συγκυρία η “Έξαψη”, με πολλούς αξιόλογους συνεργάτες και συναδέλφους. Προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή δουλειά, και ελπίζω να το αγαπήσει και ο κόσμος. Έχουμε λίγο χρόνο μέχρι να προβληθεί, τον Ιανουάριο», είπε για το πολυαναμενόμενο νέο σίριαλ.

«Οι ήρωές μας συναντιούνται στον Ναύπλιο μήνα Αύγουστο και βρίσκονται όλοι σε έξαψη και κάνουν πράγματα πέρα από τον εαυτό τους και πέρα από τα συνηθισμένα. Όλο αυτό προκαλεί εντάσεις, κάποιες απόπειρες δολοφονίας κλπ. Είναι ένα πολύ ωραίο σενάριο. Είχα καιρό να διαβάσω ένα τόσο ωραίο σενάριο και έχει πολλές ανατροπές», συνέχισε η ίδια.

Αναφερόμενη στο ρόλο της η Γιούλικα Σκαφιδά αποκάλυψε ότι «η δική μου ιστορία ξεκινά όταν με παίρνουν ένα τηλέφωνο και μου λένε ότι η αδερφή μου είχε ένα ατύχημα. Μαθαίνω εκ των υστέρων, επειδή είμαι και αστυνομικός, ότι δεν ήταν τυχαίο, ότι η αδερφή μου ήταν μπλεγμένη, και προσπαθώ να βρω την άκρη. Στο μεταξύ ερωτεύομαι, κλπ.».

Μιλώντας για τις δουλειές που έχει κάνει, η ίδια είπε ότι «Δουλεύω 17 χρόνια. Είναι πολλά. Και η αλήθεια είναι ότι είμαι τυχερή και δουλεύω ανελλιπώς. Ξεκίνησα από την τηλεόραση και μετά πήγα στο θέατρο. Και μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Χαίρομαι που στην “Έξαψη” έχω την ευκαιρία να δουλέψω με συναδέλφους που έχω ξαναδουλέψει ή με συναδέλφους που γνωρίζω πρώτη φορά και τους εκτιμώ, και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

«Οι μαμάδες με αγάπησαν στη σειρά “Ιωάννα της καρδιάς”. Η νέα γενιά αγάπησε την γκοθού στα “Μαύρα Μεσάνυχτα”. Μετά περάσαμε στο “Νησί”. Το αστείο είναι ότι είχα τη χαρά, την τύχη και επέλεξα να κάνω διαφορετικά πράγματα. Το επιλέγω να είναι διαφορετικές οι δουλειές μου. Έχω πια γνώση του τι μπορώ να κάνω καλά. Δεν θα πειραματιστώ πια τόσο. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι η καλύτερη ηθοποιός στην κωμωδία. Είμαι εξοικειωμένη με πράγματα συγκεκριμένα, χωρίς να έχω παρωπίδες», συνέχισε η ίδια.

Σχετικά με το παιδικό της όνειρο να γίνει αστροφυσικός και το πέρασμα στην υποκριτική η Γιούλικα Σκαφιδά είπε ότι «Ο αστροφυσικός μελετά άστρα, παρατηρεί συμπεριφορές φαινομένων. Ένας ηθοποιός μελετά τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Και τα δύο επαγγέλματα έχουν να κάνουν με τη μελέτη και την παρατήρηση. Ήμουν καλή στα μαθηματικά κλπ. Είχα περάσει ΤΕΙ Ναυπηγικής. Ωραία σχολή ήταν».

Πώς όμως αποφάσισε τελικά να ασχοληθεί με την υποκριτική; «Στην Γ’ Λυκείου είδα μια παράσταση, το “Γυάλινο Κόσμο”. Μαγεύτηκα και είπα να ξεκινήσω με μια σχολή υποκριτικής. Δήλωσα σχολές μόνο στην Αθήνα. Με στήριξαν οι γονείς μου. Είδαν ότι το πήρα ζεστά, με εμπιστεύτηκαν και αυτοί. Στο δεύτερο έτος στη σχολή υποκριτικής ξεκίνησα να δουλεύω, ήμουν τυχερή, οπότε κατά κάποιο τρόπο ήρθε από μόνο του. Ο μπαμπάς μου μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός, και έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο», απάντησε η ίδια.

Η Γιούλικα Σκαφιδά έκανε και μία αποκάλυψη για τη δημοφιλή σειρά «Άγριες Μέλισσες». «Ήμουν η πρώτη που έκανε δοκιμαστικό για το ρόλο της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες. Μετά μου έστειλαν κάποια σενάρια, μου είπαν ότι θα προχωρήσουμε σε μια δεύτερη φάση. Δεν με πήραν τηλέφωνο και μπορώ να καταλάβω γιατί. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ηθοποιό από την Μαρία Κίτσου σε αυτό το ρόλο».

Αναφερόμενη στα του κορονοϊού και το πώς αντιμετωπίζει η ίδια την κατάσταση, η Γιούλικα Σκαφιδά είπε ότι «Έχω περάσει από διάφορες φάσεις. Η πρώτη καραντίνα με τρόμαξε πολύ. Πέρασα 2-3 μήνες σπίτι που δεν έκανα τίποτα και αυτό μου στοίχησε πολύ. Ζω από τα έτοιμα εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι άνθρωποι, πληρώνουμε ενοίκιο, φορολογούμαστε. Έχουμε έξοδα, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, και κάπως έχω πικραθεί και νιώθω σαν να ξεσκεπάστηκε μια εικόνα που έχει για εμάς ο κόσμος. Ότι έχουμε πολλά λεφτά, καθόμαστε σπίτι και κάπου κάπου κάνουμε και καμιά δουλειά. Πάρα πολύς κόσμος δουλεύει στον κόσμο του θεάματος. Καλό είναι να υποστηρίζουμε συγκεκριμένα επαγγέλματα αλλά να μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα».


NEWSLETTER