Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 21:10

Εφαρμογή με αφηγήματα για την Πελοπόννησο το 1821

Γράφτηκε από την
Εφαρμογή με αφηγήματα για την Πελοπόννησο το 1821

 

Δωρεάν εφαρμογή με θέμα την ιστορία μπορεί κανείς πλέον να «κατεβάσει» στο κινητό του και να δει 48 αφηγήματα για την Πελοπόννησο εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση.

Η “Διαδρομές-1821” είναι η νέα, δωρεάν, εφαρμογή που φιλοδοξεί να αναδείξει τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό τους ρόλο στην Επανάσταση. Με σεβασμό και πρωτοτυπία, η εφαρμογή είναι μία ακόμα συμβολή στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου.

Στόχος είναι τα μικρά και ευσύνοπτα κείμενα, που θα έχουν τη μορφή podcast, να φτάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό πέρα από τους λάτρεις της ιστορίας και, ιδανικά, να γίνουν εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους να κάνουν τη διδασκαλία ελκυστική συνδέοντας τον τόπο με το αφήγημα. 

Η Χριστίνα Κατσιαδάκη και η Εφη Σκρομπόλα, με πολύχρονη πείρα στο χώρο του κινηματογράφου, είναι οι δημιουργοί πίσω από την εφαρμογή. Από το 2017 ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής “Mitos productions”, με έδρα τον Καναδά. Φιλοδοξία τους είναι η παραγωγή έργων πρωτότυπου περιεχομένου που θα λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών. Η Χριστίνα Κατσιάδακη γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Μόντρεαλ το 2012. Είναι κάτοχος πτυχίου ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στον κινηματογράφο από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μετά την αποφοίτησή της, ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές, ελληνικές και ξένες. Εχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες σε δικό της σενάριο και σκηνοθεσία. Η Εφη Σκρομπόλα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ταξίδεψε μέχρι στον Καναδά για τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον κινημαγράφο στο Université deMontréal. Το 2005 ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία στον κινηματογράφο δίπλα στον παραγωγό Κώστα Λαμπρόπουλο. Σήμερα επιβλέπει την ανάπτυξη όλων των οπτικοακουστικών project της εταιρείας View Master Films. Εχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Maia Workshop for emerging producers και το εργαστήριο Sources 2 Projects and Process-Training the Mentors.

 

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι:

Δημιουργία εφαρμογής: “Simple apps”

Εκφώνηση: Μαρία Γεωργιάδου, Στέφανος Κοσμίδης

Έρευνα - κείμενα: Σάκης Δημητριάδης, Αγγελική Κοτσόβολου, Σπύρος Λουμάκης, Βαγγέλης Σαράφης

Εικαστικός σχεδιασμός logo: “Mavra gidia”

Χορηγία υπηρεσιών μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Studio ήχου: “SierraStudios”

Χορηγία νομικών υπηρεσιών: Ιωάννης Μπιλάλης

Χορηγός υπηρεσιών επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή σε Appstore και PlayStore.

 

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα: www.diadromes1821.org

Podcast , Instagram


NEWSLETTER