Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 17:55

Στην Υδρα οι “Ελληνομνήμονες”

Στην Υδρα βρέθηκε από την Καλαμάτα ο Σύλλογος “Ελληνομνήμονες” μετά από πρόσκληση του δημάρχου, με αφορμή την μεγάλη γιορτή για τα «Μιαούλεια» που γίνεται κάθε χρόνο.

Το τελετουργικό μέρος περιελάμβανε στη δεύτερη ημέρα την υποδοχή του εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού και των επισήμων στο Δημαρχείο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ, με την φαντασμαγορική αναπαράσταση της τουρκικής Ναυαρχίδας και τα πυροτεχνήματα.

Το πρόγραμμα της τρίτης μέρας είχε επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Μιαούλη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του μητροπολίτη Υδρας Εφραίμ, του αρχηγού στόλου αντιναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, υπουργών και βουλευτών. Σε όλους τους επίσημους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον ίδιο το δήμαρχο. Ο μεσσήνιος συλλέκτης Σπύρος Κατσίρας δώρισε παραδοσιακά προϊόντα της Καλαμάτας (από τον δήμαρχο Καλαμάτας και επαγγελματίες) στο δήμαρχο, την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Κατερίνα Μαραγκού και στον Γεώργιο Μουνδρέα συντονιστή - τελετάρχη.