Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 18:59

“Ρεσάλτο”: Προβολή δύο αφηγηματικών ντοκιμαντέρ για το 1821

Γράφτηκε από την
“Ρεσάλτο”: Προβολή δύο αφηγηματικών ντοκιμαντέρ για το 1821

Η προβολή των δύο αφηγηματικών ντοκιμαντέρ του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης θα γίνει αύριο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 7 μ.μ.

Tο φιλμ μικρού μήκους “Ρεσάλτο” γυρίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης κυρίως, με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Στη βραδιά θα προβληθεί και η ταινία “Η προσωπογραφία μιας Πολιτείας”, που γυρίστηκε πέρυσι.
Βασική συνεργάτης του Συλλόγου και στα δύο πρότζεκτ όσον αφορά τη σκηνοθεσία και την κινηματογράφηση ήταν η Θεοδώρα Δρακοπούλου. Το σενάριο επιμελήθηκε ο Σύλλογος με βάση τα ιστορικά στοιχεία της εποχής και τις πηγές. Τα γυρίσματα έγιναν εκτός από το Κάστρο και σε άλλους ιστορικούς χώρους. Στις αναπαραστάσεις των μαχών και σε όλες τις σκηνές συνετέλεσαν ο Σύλλογος “Ελληνομνήμονες” του Σπύρου Κατσίρα από την Καλαμάτα και εθελοντές από την περιοχή.
Η παρουσίαση του Σαββάτου είναι ανοικτή για το κοινό και θα περιλαμβάνει επίσης χαιρετισμούς και ομιλίες. Θα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER