Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους του ποιοτικού τραγουδιού στην Καλαμάτα, όταν αναγνώρισαν την σπουδαία τραγουδίστρια Βούλα Σαββίδη να “περιπλανάται” στους δρόμους και τις ομορφιές της πόλης μας.
Επί δέκα ημέρες περιηγήθηκε στην Μεσσηνία και γνώρισε όλα τα ιστορικά και παραδοσιακά μέρη του νομού μας. Η καλλιτέχνιδα που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον διαχρονικό τους δίσκο “Τα Πέριξ”, τον Χρήστο Λεοντή και άλλους πολλούς μουσουργούς, πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της δίσκο με μια πλειάδα εξαίρετων συνεργατών μεταξύ αυτών και την δική μας Μεσσήνια στιχουργό Μαρία Τσιμικλή. Η νέα αυτή μουσική κατάθεση της Βούλας Σαββίδη με τον τίτλο “Έργο” έρχεται μετά από είκοσι οκτώ χρόνια συνειδητής αποχής της, από τα μουσικά δρώμενα της χώρας. Περνώντας η ίδια μέσα από διαδικασίες εσωτερικής αναζήτησης και συμμαχώντας με την επιλεγμένη δημιουργική μοναχικότητα, σήμερα ετοιμάζεται να προσφέρει στους φίλους της ανά την Ελλάδα το νέο της καλλιτεχνικό εγχείρημα.
Συνθέτης αυτής της σπουδαίας δουλειάς είναι ο Τάσος Γκρους ενώ σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει το cd της έτσι ώστε να προγραμματιστούν οι καλοκαιρινές περιοδείες. Η Θεσσαλονικιά Βούλα Σαββίδη μετά από τις επισκέψεις της στα Φιλιατρά, την Μαραθόπολη, την Κυπαρισσία, την Κορώνη, την Μεθώνη, την Πύλο, την Αρχαία Μεσσήνη και τη Μεσσηνιακή Μάνη, συμφώνησε να τραγουδήσει το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, στο «Τρενοτεχνείο» της Κυπαρισσίας του Νίκου Καλογερόπουλου και σε άλλα μέρη της Μεσσηνίας, για να μπορέσουν οι φίλοι της να την απολαύσουν σε ζωντανές στιγμές όπως στο παρελθόν.
Τριάντα χρόνια φιλίας μαζί της, χάρηκα ιδιαίτερα σαν την είδα να σεργιανίζει στην Πλατεία Αριστομένους με το χαμόγελο της απλότητας. Ήπιαμε καφέ παρέα με φίλους της αγαπημένους και μας μίλησε για τη νέα της δουλειά και την αγάπη της για την Καλαμάτα:
“Η Καλαμάτα είναι μια ευλογημένη πόλη. Είναι υπέροχο να ζει κανείς σ αυτή την πολυσήμαντη και πολύπλευρη ομορφιά. Λάτρεψα τα μέρη σας και αισθάνομαι σαν να σας ξέρω από χρόνια. Συναντήθηκα με ωραίους ανθρώπους και από παντού ένιωσα τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την συμπατριώτισσά σας Μαρία Τσιμικλή κι ελπίζω να είμαστε όλοι καλά ώστε το καλοκαίρι να τραγουδήσουμε παρέα τους στίχους της. Όσον αφορά αυτό το δίσκο είναι για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς έρχεται μέσα από μια σιωπή είκοσι οκτώ ετών, δημιουργική μεν, αλλά ιδιαίτερης αναζήτησης και εσωτερισμού. Η επιδίωξή μου είναι να έρθω σε επαφή με το κοινό μου, το οποίο ποτέ δεν εγκατέλειψα και έχω την τιμή να ισχυρίζομαι ότι κι αυτό ουδέποτε με εγκατέλειψε όλα αυτά τα χρόνια. Απεναντίας αισθανόμουν πάντα την παρουσία του δίπλα μου και ένιωθα κι εγώ πως αισθανόταν κι αυτό τη δική μου. Σήμερα μπορώ να νιώθω ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να διασταυρωθούν τα βλέμματά μας μέσα από μια πνευματική και ψυχική αλληλεπίδραση. Πλέον με την Καλαμάτα με συνδέουν ισχυροί δεσμοί και πιστεύω ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε”.
Δυστυχώς όμως λίγες ώρες μετά τη συζήτησή μας, η Βούλα Σαββίδη ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη όπου εκεί πληροφορήθηκε ότι μόλις είχε φύγει από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός Αχιλλέας Σαββίδης. Ο Αχιλλέας Σαββίδης υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τις σεζόν 1962-65 και 1967-69, με μια ενδιάμεση στάση στην Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Τον αποχαιρέτησε όλος ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ καθώς υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές τους αλλά και σπάνιος άνθρωπος. Ως προπονητής εργάστηκε σε Κιλκισιακό, Μεσολόγγι, Νίκη Βόλου, Εδεσσαϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Μακεδονικό, Παναιγιάλειο, Καστοριά, Καρδίτσα, Βέροια, Καλαμάτα, Λαμία, Νάουσα, Ηρόδοτο, Ρόδο, Τρίκαλα και Αναγέννηση Άρτας. Στην ιστορία έχει κυρίως καταγραφεί και για το εντυπωσιακό ψαλίδι του, με το οποίο πέτυχε γκολ στο Καραϊσκάκη στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, παρέμεινε στην ομάδα και δούλεψε σαν βοηθός προπονητής του Ρίνους Ίσραελ και του Ρομπ Γιάκομπς την δεκαετία του ’80. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε πολλές επαρχιακές ομάδες ως προπονητής και διατέλεσε τεχνικός στην Εθνική Γυναικών.