Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 20:40

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη

Μια σημαντική βραδιά λόγου θα γίνει για τον Γιώργο Σεφέρη από τη “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι δύο κορυφαίοι ποιητές και μελετητές του έργου του, θα αναδείξουν την αξία του στο εκάστοτε σήμερα, αλλά θα κομίσουν και νέα στοιχεία για την έκδοση του Σεφερικού έργου.

Ο ποιητής, κριτικός και ομότιμος καθηγητής της Λογοτεχνίας    και της Θεωρίας της κριτικής στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάσος Βαγενάς, του οποίου η διδακτορική διατριβή στο έργο του Σεφέρη με τίτλο «Ο ποιητής και ο χορευτής» αποτέλεσε σταθμό για τις σεφερικές σπουδές και ο ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος, εκδότης του έργου του Γ. Σεφέρη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τοποθετηθούν και μετά τις εισηγήσεις θα συζητήσουν με το κοινό.

Συντονίζει ο ποιητής – δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος. Συμμετέχουν μουσικά οι: Σταύρος Τσότρας (φωνή), Γιώργος Χόχωλης (κιθάρα).