Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 10:15

Καλαμάτα: Ξεκινά απόψε το 2ο αντάμωμα παραδοσιακών χορών - Πάνω από 600 χορευτές

Καλαμάτα: Ξεκινά απόψε το 2ο αντάμωμα παραδοσιακών χορών - Πάνω από 600 χορευτές

Πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι απ’ όλη τη Μεσσηνία με περισσότερους από 600 χορευτές θα συμμετέχουν στο 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως την Κυριακή στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και από τις χαμένες Πατρίδες. Οι εκδηλώσεις του 2ου Ανταμώματος Παραδοσιακών Χορών εντάσσονται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023 που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».

Σε συνέντευξη Tύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας εκτίμησε πως το εν λόγω φεστιβάλ γιγαντώνεται, έχοντας την προοπτική κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο και να συμμετέχουν περισσότερες χορευτικές ομάδες, και από άλλα μέρη της χώρας. Ο ίδιος, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ και να απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από τους συλλόγους της περιοχής.

Ο εμπνευστής και συντονιστής της διοργάνωσης Νίκος Κισκήρας διευκρίνισε πως θα πάρουν μέρος 20 σύλλογοι, 15 εκ των οποίων από το Δήμο Καλαμάτας. Ως προς τις συμμετοχές σημείωσε πως είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας πως σκοπός της διοργάνωσης είναι το επόμενο καλοκαίρι να προσκληθούν χορευτικά και εκτός ορίων της Μεσσηνίας, με την προϋπόθεση ο Δήμος να συνεισφέρει οικονομικά, καθώς απαιτούνται χρήματα για την κάλυψη των εξόδων των χορευτικών που θα ταξιδέψουν στην πόλη.

Τα χορευτικά και οι περιοχές που θα παρουσιάσουν ανά ημέρα είναι τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λαογραφικός Σύλλογος Κορύβαντες (Κρήτη), Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης (Δ. Θράκη), Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών (Δράμα), Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λαδαίων "Ο Ολυμπιονίκης Λάδας" (Πελοπόννησος), Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας (Μ. Ασία), Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων “Πολίτες σε δράση” (Κρήτη), Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης (Δωδεκάνησα).

ΣΑΒΒΑΤΟ

Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας (Κρήτη), Χορευτικός Σύλλογος "Εν Χορώ" Μεσσηνίας (Πάρος-Νάξος), Σύλλογος Ποντίων Μεσσηνίας (Πόντος), Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών "Η Αναγέννηση" (Πελοπόννησος), Κέντρο Λαογραφικών Μελετών (Τσάμικος), Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΑΜΦΙΕΙΣ" (Σάμος).

ΚΥΡΙΑΚΗ

Πολιτιστικός Σύλλογος "Φαραί" Γιαννιτσανίκων (Κύθηρα), Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης (Μυτιλήνη), Οι φίλοι της Παράδοσης (Κυκλάδες), Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας "Η Αγία Τριάδα" - Τμήμα «ΑΡΓΩ» (Πελοπόννησος), Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας (Μακεδονία - Άσσυρος), Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας (Εβρος), Αθλητικός Σύλλογος Χορού "Ξενία" (Μακεδονία - Αριδαία).