Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 12:15

Καλαμάτα: Αναμμα δέντρου και συναυλία με τους “Gadjo Dilo” στις 8 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Gadjo Dilo”, αποτελούμενο από τους Κώστα Μητρόπουλο (κιθάρα), Σωτήρη Πομόνη (κιθάρα), Γιώργο Ρούλο (κοντραμπάσο), Σέργιο Χρυσοβιτσάνο (βιολί), Γιώργο Τσιατσούλη (ακορντεόν) και Ηλιάνα Τσαπατσάρη (τραγούδι). Οι Gadjo Dilo είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2009, ως τρίο gypsy jazz/manouche swing και ύστερα από πειραματισμούς, προσθήκη μελών και έρευνα έχουν εξελιχθεί σε ένα πρωτότυπο σεξτέτο, που έχει καταφέρει να παντρέψει επιτυχώς το gypsy swing του ’30 και του ’40 με τα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα ελαφρολαικά των αντίστοιχων δεκαετιών. Έχουν κυκλοφορήσει τους δίσκους “Manouche de Grec” (2013) και “Manouche de Grec vol. II” (2016), ενώ εμφανίζονται αδιάκοπα σε σημαντικά μουσικά Φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Φάρις» Παντελή Δρούγα, μια εβδομάδα πριν, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει τις “πύλες” του ο Χριστουγεννιάτικος Σταθμός του Αϊ – Βασίλη στο Πάρκο του ΟΣΕ, ενώ θα ακολουθήσουν η φωταγώγηση του καραβιού στην προκυμαία του λιμανιού στις 3 Δεκεμβρίου και μια μέρα μετά αυτή της μεγάλης μπάλας στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σε ότι έχει να κάνει με τη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Πλατεία στις 31 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή μουσικού συγκροτήματος. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.