Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 11:30

“Στο καφέ Αμάν” από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

“Στο καφέ Αμάν” από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Μουσικοαφηγηματική παράσταση με τίτλο “Στο καφέ Αμάν” θα πραγματοποιήσει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. με αφορμή τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Θα παρουσιάσει την ξεχωριστή και έντονη διαδρομή των ανθρώπων της μουσικής και του τραγουδιού που ξεκίνησε από τα Καφέ Αμάν της Σμύρνης και της Πόλης και έφτασε μέχρι την Αμερική.

Αρώματα, άνθρωποι, στίχοι, μπεμόλια και αμανέδες θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι από τα βάθη της Ανατολής στην Άγρια Δύση και στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Θωμάς Παλάντζας ανέφερε πως η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί τη συνέχεια της παράστασης «Ξεύρουν τον καημό να κρύβουν, ξεύρουν να γλεντούν» που ανέβηκε τον Φεβρουάριο με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή το έτος μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή. «Πλέον, περισσότερο εμπλουτισμένη και με σκηνοθετική παρέμβαση του Γιάννη Δρίτσα θα ανέβει με δρώμενα, χορό και αφήγηση» ενημέρωσε, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα που θα δει το κοινό, είναι μια συνεργασία μαθητών, μουσικών επαγγελματικού επιπέδου, εκπαιδευτικών και απόφοιτων του Σχολείου. Παράλληλα, στάθηκε στην εξωστρέφεια του Μουσικού Σχολείου, το οποίο όπως είπε, προάγει την εκπαίδευση σε ένα σύγχρονο μοντέλο.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Αΐντα Κιόρι έκανε λόγο για μια επαγγελματική παράσταση, γνωστοποιώντας πως σαν κεντρική ιδέα ξεκίνησε από μαθητή του Λυκείου.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Ελένη Καλογερέα πρόσθεσε πως πρόκειται για μια συνεργασία όλης της οικογένειας του Σχολείου, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο να τη δει και να απολαύσει μια παράσταση με χορό, μουσική και τραγούδι. Επιπλέον, ενημέρωσε πως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή και τη συντήρηση των μουσικών οργάνων του Σχολείου, υπογραμμίζοντας πως με βάση τον αριθμό που θα έχουν πάνω τα δελτία εισόδου θα γίνει κλήρωση για κάποια δώρα. Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις”, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας". Η είσοδος θα γίνεται με δελτίο οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Τα δελτία θα διατίθενται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (10 π.μ. – 2 μ.μ.) από το Σύλλογο Αποφοίτων στον 5ο όροφο, στο βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” και στο Μουσικό Σχολείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Υπεύθυνη καθηγήτρια Συνόλου: Αΐντα Κιόρι, Κεντρική ιδέα: Νικόλας Κουδούνης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δρίτσας, Μουσική επιμέλεια: Αΐντα Κιόρι, Νικόλας Κουδούνης, Κείμενα: Γιώργος Ηλιόπουλος, Αφήγηση: Σοφία- Ειρήνη Γιαννοπούλου, Διδασκαλία χορών: Σοφία Πουλοπούλου, Θωμάς Παλάντζας. ΜΑΘΗΤΕΣ: Βασιλική Βάγια: φωνή, Νικόλας Κουδούνης: σαντούρι, Κώστας Σταθόπουλος: βιολί, Διοτίμα Σπαντιδέα: κανονάκι, Ιφιάνασσα Σπαντιδέα: πολίτικη λύρα, Θανάσης Καρατζάς: κλαρίνο, Ιάσονας Γεωργιόπουλος: κιθάρα, Μιχαέλα Παπουτσόγλου: λαούτο, Χρήστος Μουχτούρης: κοντραμπάσο. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Αΐντα Κιόρι: φωνή – βιολί, Θωμάς Κακάνης: φωνή, Αλέξανδρος Φουκαράς: φωνή – μπουζούκι, Αλεξάνδρα Κομνηνού: πιάνο, Νίκος Παπαηλίου: κλαρίνο, Νίκος Τζιούμαρης: λαούτο, Στάθης Κουτούζος: κρουστά. ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Νίκος Παλαιολόγος: ούτι, Λυδία Σπηλιάδη: φωνή, Βασίλης Αδαμόπουλος: κρουστά. ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ: Χαρά Κακούτη, Δημήτρης Βρυώνης, Σοφία Βρυώνη, Φώτης Θεοδωρόπουλος, Μαρία-Ιωάννα Δαφνά, Αγάπη Ανδρουλιδάκη, Μάριος Αλούπης, Γιάννης Τσιχριτζής. Γραφιστική επιμέλεια: Σπύρος Νιαβής. Βίντεο: Νίκος Χιώτης. Μοντάζ: Ηλίας Σπηλιώτης.